Site icon NewsIT

Κοζάνη: 82χρονος έδεσε και έσυρε σκύλο από το αγροτικό του όχημα – «Ούτε 500 μέτρα δεν κάναμε»

04.07.2024 | 20:18
Κοζάνη: 82χρονος έδεσε και έσυρε σκύλο από το αγροτικό του όχημα – «Ούτε 500 μέτρα δεν κάναμε»

Σοκ προκάλεσε το θέαμα του δεμένου σκύλου που σερνόταν δεμένο σε αγροτικό όχημα από τον ιδιοκτήτη του σε χωριό της Κοζάνης.

Στα στενά του χωριού Λευκοπηγή στην Κοζάνη περιφερόταν ο ιδιοκτήτης του σκύλου, ο οποίος οδηγούσε το φορτωμένο αυτοκίνητό του, έχοντας δέσει με σχοινί το κατοικίδιό του από τη δεξιά μεριά του οχήματος. Ο 82χρονος οδηγός μιλώντας στην εκπομπή Live News παραδέχτηκε την πράξη του και τη δικαιολόγησε: «Πήγαινα σιγά και τον έβλεπα από τον καθρέφτη».

«Εδώ δίπλα ήταν, ούτε 500 μέτρα δεν διανύσαμε. Το είχα δίπλα με το σχοινί και ακολουθούσε κανονικά, όχι να σέρνεται. Δεν έγινε τίποτα. Μία χαρά πήγε και στον κτηνίατρο και σε όλα», είπε χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης του σκυλιού.

Σε βάρος του 82χρονου σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ το σκυλάκι μεταφέρθηκε προληπτικά στον κτηνίατρο προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις. 

Οι αρχές, μόλις ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό, ανταποκρίθηκαν και έσπευσαν στο σημείο άμεσα. Ο άνδρας δεν συνελήφθη, αλλά με εντολή εισαγγελέως, σχηματίστηκε εις βάρος του δικογραφία.

Αυτόπτης μάρτυρας αποκάλυψε: «Το σκυλάκι ήταν φανερά ταλαιπωρημένο, φαινόταν στα ματάκια του και στη γλώσσα του που δεν μπορούσε να αναπνεύσει καλά. Υπήρξε μία ένταση πάνω στο δρόμο, προσπάθησαν να τον σταματήσουν τον 82χρονο αλλά δεν ήθελε να συνετιστεί».

Η κτηνίατρος που εξέτασε το ζώο δεν εντόπισε κάποιο τραυματισμό. «Το θέαμα είναι αποτρόπαιο, αν το σκυλί σκόνταφτε ο ιδιοκτήτης δεν είχε καλή οπτική για να το δει», συνέχισε ο αυτόπτης μάρτυρας που είδε το σκηνικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός φέρεται να είπε ότι ο σκύλος είναι επικίνδυνος και λόγω της φορτωμένης καρότσας του οχήματός του, δεν μπορούσε να ανεβάσει το σκυλί στο αγροτικό. Ωστόσο, ο ίδιος δηλώνει ότι αγαπά πολύ το κατοικίδιό του.

Εις βάρος του 82χρονου θα επιβληθεί βαρύ πρόστιμο ενώ αναμένεται να οριστεί και δικάσιμος. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version