Παρασκευή, 19 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Κοζάνη: Αγρότισσα καταγγέλλει αστυνομικούς για αδιαφορία μέσα σε τμήμα, «φοβάμαι για τη ζωή μου»

Κοζάνη: Αγρότισσα καταγγέλλει αστυνομικούς για αδιαφορία μέσα σε τμήμα, «φοβάμαι για τη ζωή μου»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η αγρότισσα από την Κοζάνη καταγγέλλει τους αστυνομικούς για αδιαφορία. Όπως λέει δεν της έδωσαν σημασία και την έστειλαν στο λογιστήριο…

Σύμφωνα με καταγγελία στο Mega, στις 8 Μαΐου, η ηλικιωμένη αγρότισσα κατέφυγε στο ΑΤ της περιοχής που ζει στην Κοζάνη προκειμένου να καταγγείλει αλλεπάλληλες κλοπές στα χωράφια της. Όπως υποστηρίζει, όταν πήγε στην Αστυνομία, της είπαν να πάει στο λογιστήριο, χωρίς να την ακούσουν ή να της δώσουν οδηγίες. Η γυναίκα, μην γνωρίζοντας τι να πράξει, απευθύνθηκε στον ανιψιό της, ο οποίος φτάνοντας στο ΑΤ, ζήτησε εξηγήσεις για τη συμπροφορά των αστυνομικών.

Η ηλικιωμένη, πέρα από τις κλοπές, δήλωσε πως φοβάται για τη ζωή της, καθώς στο παρελθόν έχει δεχτεί επιθέσεις και ξυλοδαρμό, ακόμα και πυροβολισμούς. «Ήρθε ένας άλλος αστυνομικός, δεν τον ξέρω, και μου λέει ‘είναι κοντά το χωριό σου και ήρθες να κάνεις μήνυση’. Του λέω εγώ ‘η ΕΛ.ΑΣ γι’ αυτά δεν είναι;’ και μετά μου λέει ‘δε θα ασχοληθούμε μαζί σας’.

Του είπα ‘ήρθα για μήνυση για κλοπή’ και μου έδωσε ένα χαρτί να πάω στο λογιστήριο. Δε μου είπαν τίποτα. Αν δεν επενέβαινε ο ανιψιός μου, δε θα έκαναν τίποτα. Η ζωή μου κινδυνεύει να γίνω και νεκρή. Άμα με δεις δεν έχω δόντια στο στόμα, μου έριξαν ξύλο. Με χτύπησε ένας, η γυναίκα του που είναι από την Αλβανία», λέει η ίδια.

«Το χωριό έχει 10 καθάρματα που καθορίζουν τις ζωές των άλλων»

«Αντιληφθήκαμε μέσα στις ημέρες των γιορτών ότι δημιουργείται πρόβλημα γιατί το έχουν κάνει 5 φορές το τελευταίο 2μηνο και δεν είναι ούτε ξένοι ούτε αλαργινοί. Κάνουν ζημιά, κλέβουν αυτά που είναι να κλέψουν αλλά σπανέ, σαν να σου λένε ‘σε σπάμε και σένα’, μήνυμα μεταφέρουν», λέει ο ανιψιός της ηλικιωμένης.

Περιγράφοντας το περιστατικό στο ΑΤ, αναφέρει: «Καλεί (σ.σ. η ηλικιωμένη) τα όργανα του δασαρχείου να έρθουν να δουν τη ζημιά, ήρθαν τα είδαν, είχε προηγηθεί και άλλη καταγγελία στη δασάρχη. Πάμε στο ΑΤ, ήταν ένα νεαρό παιδί, αξιωματικός υπηρεσίας. Δεν πρόλαβα να κλείσω την πόρτα, βγαίνει έξω η θεία μου με ένα χαρτάκι το οποίο είχε πάνω έναν κωδικό για 100 ευρώ. Τη ρώτησα τι έγινε, λέει θα πάμε στον λογιστή να κάνουμε μήνυση, έτσι μου είπε το παιδί, μου είπε δεν είστε για εδώ. Μπήκα, του είπα ήρθε εδώ να καταγγέλλει κλοπή, φθορά περιουσίας, ήταν ανένδοτος».

Όπως καταγγέλλει ο ανιψιός της ηλικιωμένης: «Έχουμε 20 ζωοκτονίες σφαγμένα ζώα, πυροβολημένα. Το χωριό είναι 15 γέροντες και 10 καθάρματα. Αυτοί οι 10 με τον νόμο του ισχυρού, οι φεουδάρχες, οι τσιφλικάδες, αποφασίζουν τη ζωή του καθενός. Μέχρι πρότινος τον παππού μου τον κουμάνταραν και μερικούς άλλους γέρους. Εγώ αυτό δεν το δέχτηκα και άρχισαν να σκοτώνουν τα σκυλιά».

«Τα καλόπαιδα της Αστυνομίας, της είπαν κάτσε καλά εσύ, όλο προβλήματα δημιουργείς», σημειώνει για την αντιμετώπιση που είχε η ηλικιωμένη από τους αστυνομικούς, οι οποίοι, όπως λέει ο ίδιος, είναι φίλοι με τους νταήδες. «Είναι γνωστοί και φίλοι. Δεν τους αρέσει να τους χαλάμε τη συνταγή».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις