Το καρναβάλι συνεχίζεται και στην Κοζάνη. Εκεί εκτός από τους καρναβαλιστές, τα βλέμματα κέντρισε μια πίτα «κιχί» που έφτιαξε αρτοποιός…
Το κιχί είναι μια πεντανόστιμη παραδοσιακή πίτα που φτιάχνεται στην Κοζάνη. Η γέμισή του έχει φέτα, ενώ μεταξύ άλλων είναι απαραίτητο το ελαιόλαδο, το ξύδι και η ζάχαρη.
Γεύτηκαν κομμάτι από το τρανύτερο κιχί, όσοι βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, το μεσημέρι της Κυριακής στο πλαίσιο των Αποκριάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης.
Ο δημιουργός του, αρτοποιός Γ. Σιδέρης, αντί για αστέρι Michelin κέρδισε… λάστιχο Michelin, που του απένειμε η επιτροπή από το Φανό του Αη Δημήτρη «Τα παρταλόπλα». Δείτε το βίντεο του kozan.gr…