Πρώτο εξάωρο για την Περιστέρα Μπαζιάνα στο ασφυκτικά γεμάτο πανεπιστήμιο, από φοιτητές, δημοσιογράφους και άνδρες της προσωπικής της ασφάλειας...
Το μεσημέρι θα γίνει το πρώτο μάθημα της Περιστέρας Μπαζιάνα στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων, που αναρτήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην ιστοσελίδα του Τμήματος, η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα θα διδάσκει το μάθημα «Δίκτυο 1», κάθε Δευτέρα μεσημέρι. Μάλιστα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, το ωράριο είναι από τις 14:00 μέχρι και τις 20:00, δηλαδή 6ωρο.
Όλα δείχνουν πως η συντροφος του Αλέξη Τσίπρα θα φτάνει αεροπορικώς από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη κάθε Δευτέρα και από εκεί θα μεταβαίνει οδικώς προς την Κοζάνη, από την οποία θα κάνει την αντίστροφη διαδρομή μετά το τέλος των μαθημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Περιστέρα Μπαζιάνα για σήμερα τουλάχιστον, θα συνοδεύεται απο άντρες της προσωπικής της ασφάλειας, ενώ διακριτικά εμφανής θα είναι η παρουσία (για κάθε ενδεχόμενο) και αστυνομικής δύναμης από την Ασφάλεια και το Α.Τ. Κοζάνης, περιμετρικά του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το πανεπιστήμιο.
Ακούστηκαν πολλά σχετικά με τον διορισμό της και το κατά πόσο έπαιξε ρόλο το ότι είναι σύζυγος του πρωθυπουργού της χώρας. Η ίδια τονίζει σχετικά με το διαδικαστικό κομμάτι του διορισμού πως “έθεσα το έργο μου στην κρίση του πανεπιστημίου και εκείνο έκανε την επιλογή του με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Ας κριθώ γι’ αυτό που είμαι και γι’ αυτό που πράττω, όχι για τον σύζυγό μου. Μια τέτοια αντίληψη είναι υποτιμητική για κάθε γυναίκα“.
“Τα αξιώματα εκπίπτουν αναπόφευκτα κάποια στιγμή” συμπληρώνει κατηγορηματικά, θέλοντας να δείξει πως η επιστημονική της πορεία θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως του αξιώματος που μπορεί να έχει ο Αλέξης Τσίπρας στο μέλλον. “Μέχρι τότε ας ζήσουμε με αξιοπρέπεια, ας κάνει ο καθένας τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί κι ας έχουμε καθαρό πρόσωπο όταν η εξουσία θα φύγει από τη ζωή μας”, λέει χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στις κατηγορίες ότι πήρε τη συγκεκριμένη θέση ενώ παράλληλα εργάζεται και πως θα μπορούσε να εργαστεί κάποιος άνεργος, δηλώνει πως οι προσλήψεις στα ΑΕΙ γίνονται με βάση κάποια τυπικά προσόντα. Δεν παραλείπει μάλιστα να στηλιτεύσει το ότι οι πόροι προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση και ακαδημαϊκή έρευνα είναι υποτυπώδεις και πως οι Έλληνες ερευνητές (ακόμα και εκλεγμένοι καθηγητές ΔΕΠ) αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες για να κυνηγήσουν τους ερευνητικούς τους στόχους.
Πηγή: kozanimedia.gr