Site icon NewsIT

Κρήτη: 28 αυτοκτονίες από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα

27.09.2015 | 15:55
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν αποχαιρετήσουμε το 2015 κι όμως ήδη η Κρήτη μετρά 28 ανθρώπους που αποφάσισαν να κόψουν το νήμα της ζωής τους.

Οι αιτίες που οδήγησαν αυτούς τους ανθρώπους στην αυτοκτονία, ήταν τα χρέη και οι οικονομικές δυσκολίες ενώ υπήρξαν και αρκετές περιπτώσεις με προσωπικά και ψυχολογικά προβλήματα.

Οι αυτοκτονίες σε… αριθμούς

28 άνθρωποι αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην ζωή τους σε όλη την Κρήτη από τον Ιανουάριο έως και τις 26 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα οι περισσότερες έγιναν τον μήνα που διανύουμε – 5 σε αριθμό. Από τους 28 ανθρώπους οι 26 είναι άνδρες και οι δύο γυναίκες. Οι περισσότεροι – 14 για την ακρίβεια – ήταν ηλικίας από 51 έως 90 χρόνων ενώ δέκα άτομα ήταν από 31 έως 50 χρόνων, δύο από 19 έως 30 χρόνων ενώ μέσα στο 2015 αυτοκτόνησε κι ένας 17χρονος.
Από τις 28 αυτοκτονίες που σημειώθηκαν οι 14 έγιναν στο νομό Ηρακλείου, οι 6 στο νομό Χανίων, οι 5 στο νομό Λασιθίου και οι υπόλοιπες 3 στο νομό Λασιθίου. Οι περισσότεροι άνθρωποι που αποφάσισαν να κόψουν το νήμα της ζωής τους του έκαναν με ένα κομμάτι σκοινί ή με ένα όπλο. Πιο συγκεκριμένα 11 άνθρωποι επέλεξαν τον απαγχονισμό και 10 αυτοπυροβολήθηκαν. Τρία άτομα αποφάσισαν να πέσουν από το μπαλκόνι του σπιτιού τους ή του νοσοκομείου, τρεις άνθρωποι δηλητηριάστηκαν και ένας αυτοπυρπολήθηκε.

Πηγή: CretaPost

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version