Τετάρτη, 3 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Κρήτη: 8 συλλήψεις μελών εγκληματικής οργάνωσης για διακίνηση ναρκωτικών

Κρήτη: 8 συλλήψεις μελών εγκληματικής οργάνωσης για διακίνηση ναρκωτικών

Οι πληροφορίες των αστυνομικών οδήγησαν στη φυτεία με τα 1.500 χασισόδεντρα στην Κρήτη. Χειροπέδες σε 8 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, με τις έρευνες να συνεχίζονται για τυχόν συνεργούς τους.

Ολοκληρώθηκε, χθες (02.07.2024) το απόγευμα, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας στην Κρήτη, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη οκτώ ατόμων (δύο αλλοδαπών και έξι Ελλήνων) που κατηγορούνται κατά περίπτωση για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Η σύλληψή τους έγινε μετά από πολύμηνη έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, όπου προέκυψε η δράση της εγκληματικής ομάδας, που αποτελείται από τουλάχιστον 9 μέλη, μεταξύ των οποίων τρία άτομα τα οποία κρατούνται σε σωφρονιστικά καταστήματα (34χρονος αλλοδαπός, 40χρονη αλλοδαπή και 52χρονος Έλληνας) με διακριτούς ρόλους, ιεραρχική δομή και εξακριβωμένη δράση τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του 2024.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης οι αστυνομικές δυνάμεις διενήργησαν έρευνες σε οικίες όπου βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά ποσότητα κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης, χρηματικό ποσό 1.475 ευρώ, σιδερογροθιές, τρίφτες και κινητά τηλέφωνα.

Επίσης κατασχέθηκε ποσότητα λευκής σκόνης άγνωστης ουσίας, η οποία θα αποσταλεί για εργαστηριακή ανάλυση. Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομια κατασχέθηκε 1 ΙΧΕ αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η επιχείρηση οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος Ηρακλείου και του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας.

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις