Πέμπτη, 8 Αυγ.
34oC Αθήνα

Κρήτη: Από πνιγμό ο θάνατος του 32χρονου πυροσβέστη στο Κουρταλιώτικο φαράγγι – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Κρήτη: Από πνιγμό ο θάνατος του 32χρονου πυροσβέστη στο Κουρταλιώτικο φαράγγι – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Έπεσε, χτύπησε, λιποθύμησε και πνίγηκε στο νερό ο άτυχος 32χρονος πυροσβέστης Χριστόφορος Χρηστάκης, ο οποίος έχασε άδικα τη ζωή του στο φαράγγι Κουρταλιώτικο στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ο οποίος διενέργησε την νεκροψία στη σορό του άτυχου πυροσβέστη, που βρέθηκε νεκρός μέσα σε φαράγγι, ο θάνατός του οφείλεται σε πνιγμό, αναφέρει το creta24.gr, ενώ ο ιατροδικαστής επιβεβαιώνει την ύπαρξη τραύματος στο κεφάλι του 32χρονο επιβεβαιώνεται.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα πρόκειται για ένα τραύμα το οποίο αν και δεν ήταν σοβαρό, θα μπορούσε να προκαλέσει ελαφρά διάσειση.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία ο ιατροδικαστής εκτιμά πως ο νεαρός έπεσε, χτύπησε και βρέθηκε στο νερό, όπου έχοντας πιθανότατα χάσει τις αισθήσεις του πνίγηκε.

Ο 32χρονος έχασε τη ζωή του την Τρίτη, ενώ βρισκόταν στο Κουρταλιώτικο φαράγγι με μια φίλη του, όταν τα ίχνη του χάθηκαν. Η κοπέλα ενημέρωσε στις 7 περίπου το απόγευμα, όταν κατάφερε να βρει σήμα στο κινητό της και ενώ είχε φτάσει ήδη στη γέφυρα της λίμνης Πρέβελη, τις Aρχές.

Άμεσα στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση από δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΛ.ΑΣ, δύο ομάδες της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο καθώς και ομάδα του Ερυθρού Σταυρού με ορειβατικές γνώσεις που αναζητούσαν τον 32χρονο.

Ο άτυχος νεαρός, που υπηρετούσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Ηράκλειο ως αξιωματικός ειδικών καθηκόντων, βρέθηκε νεκρός σε μισό μέτρο νερό. Η κηδεία του γίνεται σήμερα σε εκκλησία στο κέντρο του Ηρακλείου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις