Σάββατο, 26 Οκτ.
17oC Αθήνα

Κρήτη: Δείτε τι τραβάνε μικρά παιδιά που παίρνουν λεωφορείο για να πάνε στο σχολείο τους! Σκηνές που προβληματίζουν (Βίντεο)

Κρήτη: Δείτε τι τραβάνε μικρά παιδιά που παίρνουν λεωφορείο για να πάνε στο σχολείο τους! Σκηνές που προβληματίζουν (Βίντεο)

Τα παιδιά παίρνουν αναγκαστικά λεωφορείο για να πάνε στο σχολείο. Τα όσα συναντούν βάζουν σε σκέψεις…

Χανιά – Ρέθυμνο μέσω Ηρακλείου θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του άρθρου που δείχνει την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά τα 26 από τα 31 παιδάκια του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού σχολείου στο Ροδοβάνι Ανατολικού Σελίνου στην Κρήτη.

Τα πρώτα 18 παιδιά μπαίνουν στο λεωφορείο από τη Σούγια στις 07.00, περνούν από το Ροδοβάνι που βρίσκεται το σχολείο τους αλλά δεν κατεβαίνουν καθώς είναι εκτός ωραρίου και δεν μπορεί κάποιος να τα προσέχει. Στη συνέχεια πηγαίνουν στην Αγία Ειρήνη, παίρνουν αλλά 7 παιδιά από εκεί και καταλήγουν στο Ροδοβανι στις 08.30 δηλαδή μετά από μιάμιση ώρα!

Στην συνέχεια το λεωφορείο πάει άδειο στα Τεμένια και παίρνει ένα ακόμα παιδάκι προκειμένου να το πάει στο σχολείο. Όσο για τα 5 παιδάκια από το Ροδοβάνι, πηγαίνουν στο σχολείο με τα πόδια.

“Πολλές φορές τα παιδιά ζαλιζονται και κάνουν εμετό από τις πολλές στροφές. Μας παίρνουν τηλέφωνο από το σχολείο να πάμε να τα πάρουμε ενώ έχουν μόλις φτάσει” λεει η Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Ροδοβανίου η οποία ζητάει να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα.

Ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης Γιάννης Καψανάκης παραδέχτηκε το πρόβλημα και τόνισε ότι σε συνεργασία με την αντιπεριφέρεια έχει εγκριθεί ένα δεύτερο δρομολόγιο και είναι θέμα ημερών η έναρξη του.

Πηγή: zarpanews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις