Παρασκευή, 16 Αυγ.
32oC Αθήνα

Κρήτη: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους 18 εκτελεσθέντες από τους Ναζί στο Άδελε Ρεθύμνου

Κρήτη: Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους 18 εκτελεσθέντες από τους Ναζί στο Άδελε Ρεθύμνου

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τους 18 εκτελεσθέντες από τους Ναζί στις 2 Ιουνίου του 1941 στο Άδελε Ρεθύμνου παρέστη χθες, Κυριακή 2 Ιουνίου, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, τμήμα της 5ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας απέδωσε τιμές στο μνημείο Σαρακήνας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησαν ονομαστικό προσκλητήριο εκτελεσθέντων και κατάθεση στεφάνων. Τα ταυτοποιημένα κρανία των 18 θυμάτων συντηρούνται και φυλάσσονται στο σύνολό τους στο κενοτάφιο της περιοχής Άδελε.

Για το ιστορικό γεγονός μίλησαν ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός ε.α. Μανούσος Παραγιουδάκης, ο δρ. Παναγιώτης Παρασκευάς και οι καθηγητές Γεώργιος Αλεξανδράκης και ο Νικόλαος Πουλακάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άδελε-Αγίας Παρασκευής, Πάτρα Παναρετάκη.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου Ρεθύμνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέρωνας Δήμου Αμαρίου. «Τιμούμε τους ανθρώπους που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας. Από το παράδειγμά τους αντλούν δύναμη οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων που σήμερα δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους σε γη, θάλασσα και αέρα, προασπίζοντας τα εθνικά ιδεώδη και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας», δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκε ο διοικητής της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σπανουδάκης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις