Site icon NewsIT

Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών που βρίσκονται σε ακυβέρνητο σκάφος νότια της Γαύδου

07.07.2024 | 20:25
Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών που βρίσκονται σε ακυβέρνητο σκάφος νότια της Γαύδου

ËÉÌÅÍÉÊÏ ÓÙÌÁ (ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKNISSI)

Ακόμα μία επιχείρηση διάσωσης από λιμενικούς στην Κρήτη, μετά την κλήση για βοήθεια, που έκαναν οι παγιδευμένοι μετανάστες. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσκολεύουν τις προσπάθειες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού Σώματος για μετανάστες που εντοπίστηκαν μέσα σε σκάφος, νότια της Γαύδου, στην Κρήτη. Το σκάφος που επέβαιναν, έμεινε ακυβέρνητο, με αποτέλεσμα να καλέσουν οι ίδιοι για βοήθεια. Από εκείνη τη στιγμή, ξεκίνησε και μια μάχη με τον χρόνο, ώστε σκάφη του λιμενικού να προσεγγίσουν το σημείο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Για βοήθεια κλήθηκε και το επιβατηγό Δασκαλογιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, πρόκειται για μεγάλο αριθμό μεταναστών που βρέθηκαν νότια της Γαύδου και οι οποίοι – εξαιτίας των έντονων καιρικών συνθηκών – ειδοποίησαν μόνοι τους τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης (112).

Από τη πρώτη στιγμή το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές των Χανίων ξεκίνησαν μία μεγάλη επιχείρηση.

Οι μετανάστες έχουν εντοπιστεί και αναμένεται να μεταφερθούν στο λιμάνι της Σούδας, μετά την προσέγγισή τους, από σκάφη του λιμενικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των λιμενικών αρχών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version