Τετάρτη, 3 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Κρήτη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Χανιά

Κρήτη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Χανιά

Η φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Χανιά εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί και στην επιχείρηση έσπευσαν ταχύτατα πυροσβέστες. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα Χανιά για την πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης. Η επιχείρηση πυρόσβεσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στη μάχη με τις φλόγες έχει ριχθεί ισχυρή δύναμη. Η φωτιά προκάλεσε αναστάτωση σε μια ολόκληρη περιοχή στην Κρήτη. Ενημερώθηκαν μέλη της διεύθυνσης που έσπευσαν στη μονάδα ταχύτατα.

Η πυρκαγιά στη μονάδα εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής (09-06-2024) κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί. Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε λίγο μετά τις 05:00 το πρωί και στο σημείο έσπευσαν ταχύτατα 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στον χώρο διαλογής των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, την ώρα που στο σημείο υπήρχαν περίπου 1.000 κυβικά μέτρα σκουπίδια.

Την πυρκαγιά, όπως αναφέρει ο γενικός διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ Κώστας Πατεράκης αντιλήφθηκε ο φύλακας του εργοστασίου ο οποίος ενημέρωσε τον υπεύθυνο πυρασφάλειας και σήμανε αμέσως συναγερμός.

Η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις όπως τονίζει στο flashnews.gr, ο διοικητικής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Χανίων Ξενοφώντας Τσιλιμιγκάκης «εξαιτίας του εύφλεκτου των απορριμάτων».

Τα αίτια της φωτιάς βρίσκονται υπό διερεύνηση. Στο σημείο έσπευσε από το Ηράκλειο και ο Περιφερειακός διοικητής της πυροσβεστικής Κρήτης, Μιχάλης Σελινιωτακης, καθώς και ο προϊστάμενος του τμήματος πολιτικής προστασίας της αντιπεριφερειας Χανίων Γιάννης Βερυκοκιδης, όπως και ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Χανίων Μανώλης Λέκκας.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις