Η αγορά του λαδιού στην Κρήτη συνεχίζει να βρίσκεται σε ακινησία, πέρα από κάποιες μεμονωμένες πράξεις που πραγματοποιούνται…
Είναι χαρακτηριστικό ότι όσες πράξεις καταγράφονται, γίνονται αποσπασματικά και μεμονωμένα με την τιμή σε αυτές τις περιπτώσεις να μην ξεπερνά τα 2.40 ευρώ, αναλόγως φυσικά της ποιότητας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο κανόνας όμως είναι η απραξία και η αδιαφορία για το μέλλον των ποσοτήτων λαδιού που είναι εδώ και μήνες αποθηκευμένες σε αποθήκες και δεξαμενές αγροτών και εμπόρων.
Όπως επισημαίνει το μέλος του ΔΣ της ΕΑΣΗ, Μιχάλης Καμπιτάκης, μιλώντας στο cretapost.gr, υπάρχει η ίδια στάσιμη κατάσταση εδώ και καιρό. Υπήρξε – όπως τονίζει – κάποια στιγμή εν μέσω καραντίνας, μια μεγάλη αύξηση στη ζήτηση και στην τυποποίηση του, όμως αυτή τη στιγμή είναι σε επίπεδα χαμηλότερα των περσινών.
Σύμφωνα με τον κ. Καμπιτακη το λάδι είναι πλέον αποθηκευμένο, με τα μηνύματα να είναι δυσοίωνα, μιας και κινήσεις εσωτερικού δεν πραγματοποιούνται.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Το πλήγμα που έχει δεχτεί ο ελαιοκομικός κλάδος πανελλαδικά, αντικατοπτρίζεται και εκτός Κρήτης. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Συνεταιρισμού Μαλέων, που είναι ένας από τους καλύτερους σε παραγωγή και εμπορία προϊόντων και αυτή τη στιγμή έχει αποθηκευμένη μια ποσότητα ελαιολάδου (έξτρα παρθένου), της τάξης των 600 τόνων, χωρίς να ξέρει τι να το κάνει», λέει ο κ. Καμπιτάκης που καταλήγει λέγοντας πως κάποιες μεμονωμένες κινήσεις που έγιναν στην αγορά, η τιμή των οποίων έφτασε τα 2,40, χαρακτηρίστηκαν ονειρικές!
Την ίδια ώρα, τα μηνύματα για το άμεσο μέλλον του ελαιολάδου δεν είναι ευοίωνα, με συνέπεια να μπορεί να αντιληφθεί κανείς τι σηματοδοτεί αυτή η περίοδος για την οικονομική κατάσταση των ελαιοπαραγωγών.
Πηγή: cretapost.gr