Site icon NewsIT

Κρήτη: Σε κατάσταση σοκ οι γονείς της μικρής προσφυγοπούλας που «έσβησε» από εξάντληση – Διασώθηκε το αδελφάκι

07.09.2022 | 17:32
Κρήτη: Σε κατάσταση σοκ οι γονείς της μικρής προσφυγοπούλας που «έσβησε» από εξάντληση – Διασώθηκε το αδελφάκι

Καρέ – καρέ η τραγωδία με τον θάνατο της 4χρονης από τη Συρία ανοιχτά των Χανίων στην Κρήτη. Οι γονείς της μικρής θρηνούν το κοριτσάκι που έχασε τη ζωή του μετά από 14 μέρες σε μία βάρκα στο πέλαγος χωρίς φαγητό και νερό.

Στη βάρκα στη θαλάσσια περιοχή νότια των Χανίων στην Κρήτη επέβαιναν ακόμα, ο σύζυγος, η τραγική μητέρα της 4χρονης και το άλλο τους παιδάκι, ενάμισι έτους. Όλοι τους έχουν διασωθεί και βρίσκονται ασφαλείς, πλέον, στο Ηράκλειο.

Το zarpanews.gr ξετυλίγει το κουβάρι της τραγωδίας της οικογένειας από τη Συρία. Όπως είπε στις Αρχές η νεαρή μητέρα, πριν δύο εβδομάδες είχαν ξεκινήσει από τον Λίβανο και κατευθύνονταν προς τη Μάλτα.

Από την εξάντληση, λόγω έλλειψης νερού και τροφής, η 4χρονη έπαθε υπογλυκαιμικό σοκ και έχασε τις αισθήσεις της!

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο παρέλαβε τη μικρή με τη μητέρα της από σημείο στα νότια της Παλαιόχωρας Χανίων και τις μετέφερε στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Χανίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του παιδιού.

Σύμφωνα επίσης με το zarpanews.gr, από τη βάρκα με την οικογένεια εστάλησαν πολλαπλά SOS, και μέσω του 112 και μέσω ανθρωπιστικών οργανώσεων, κάνοντας έκκληση για διάσωση, η οποία άργησε τέσσερα 24ωρα να βρει ανταπόκριση.

Προανάκριση διενεργείται από από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, πόλη όπου βρίσκονται πλέον οι γονείς της άτυχης 4χρονης μαζί με το 1,5 έτους μωρό τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version