Site icon NewsIT

Κρήτη: Θρήνος για τον πυροσβέστη που ανασύρθηκε νεκρός από φαράγγι – Θα ήταν αρχηγός εκδρομής στον τόπο της τραγωδίας

07.08.2024 | 12:28
Κρήτη: Θρήνος για τον πυροσβέστη που ανασύρθηκε νεκρός από φαράγγι – Θα ήταν αρχηγός εκδρομής στον τόπο της τραγωδίας

Από το αρχικό σοκ, στο βαρύ πένθος βυθίστηκαν όσοι γνωριζαν -οικογένεια, φίλοι και συνάδελφοι-τον άτυχο 32χρονο πυροσβέστη Χριστόφορο Χρηστάκη ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός από τα νερά του Κουρταλιώτικου φαραγγιού στο Ρέθυμνο στην Κρήτη.  

Ο 32χρονος πυροσβέστης Χριστόφορος, που υπηρετούσε στο Τμήμα Πληροφορικής και Μηχανογράφησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου στην Κρήτη, ξεκίνησε αργά το μεσημέρι της Τρίτης (06.08.2024) πεζοπορία στην περιοχή μαζί με μία φίλη του.

Ο άτυχος άντρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του λίγο πριν τα μεσάνυχτα, μέσα στο Κουρταλιώτικο φαράγγι μετά από τιτάνια επιχείρηση αναζήτησης που είχε στηθεί από το απόγευμα της Τρίτης. Ο άτυχος νεαρός, βρέθηκε νεκρός σε μισό μέτρο νερού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έφερε χτύπημα στο πρόσωπο.

Μαζί με ζευγάρι είχε επισκεφτεί τις πηγές του Κουρταλιώτικου φαραγγιού και από εκεί κατευθύνθηκαν κατά μήκος του ποταμού προς τη γέφυρα της λίμνης Πρέβελη.

Στη διάρκεια της πεζοπορίας, ο νεαρός άνδρας μπήκε στο νερό για να κολυμπήσει και η σύντροφός του συνέχισε την πεζοπορία κατά μήκος του ποταμού καταλήγοντας στη γέφυρα της λίμνης Πρέβελη, όπου περίμενε τον 32χρονο.

Η ώρα περνούσε και κάθε προσπάθεια επικοινωνίας της νεαρής με τον σύντροφό της δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς το κινητό του τηλέφωνο δεν είχε σήμα.

Η ίδια ενημέρωσε τις αρχές και έκτοτε στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να «χτενίζουν» την περιοχή. Δυστυχώς ο 32χρονος βρέθηκε νεκρός σε σημείο στην ευρύτερη περιοχή αργά το βράδυ.

Στην επιχείρηση, όπως μεταδίδει το neakriti.gr, μετείχαν 25 πυροσβέστες με 2 οχήματα, δύο ομάδες της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, η ομάδα Σ.μη.ΕΑ της ΠΕΠΥΔ Κρήτης και ομάδα εθελοντών διασωστών του Τμήματος Ρεθύμνου του Ερυθρού Σταυρού.

Θρήνος στον Ορειβατικό Σύλλογο Ηρακλείου

Ο 32χρονος ήταν μέλος του συλλόγου από πολύ μικρή ηλικία. Όλοι δηλώνουν συντετριμμένοι από τον ξαφνικό χαμό του και κάνουν λόγο για έναν εξαιρετικό άνθρωπο, παλιό και πολύ έμπειρο μέλος που οριζόταν αρχηγός σε πολλές από τις εκδρομές που διοργάνωνε ο σύλλογος, σημειώνει το creta24.gr.

Τραγική ειρωνεία, στις 11 Αυγούστου,  είχε προγραμματιστεί εκδρομή με αρχηγό τον Χριστόφορο Χρηστάκη στο Κουρταλιώτικο φαράγγι, εκεί όπου τελικά άφησε την τελευταία του πνοή.

Φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή – αν πρόκειται για πνιγμό, αν ήταν ατύχημα, ή αν ο θάνατος του οφείλεται σε παθολογικά αίτια – αναμένεται να ρίξει η νεκροψία- νεκροτομή.

Ο άτυχος Αξιωματικός ειδικών καθηκόντων είχε μόλις έναν χρόνο στην υπηρεσία, όταν ως πληροφορικάριος βρέθηκε στην Πυροσβεστική και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συναδέλφους του. 

 Ένα νέο παιδί με πολλά όνειρα για τη δουλειά και πολύ πάθος για την Πυροσβεστική Υπηρεσία περιγράφουν οι συνάδελφοι του τον 32χρονο Χριστόφορο Χρηστάκη που έχασε τόσο αδόκητα τη ζωή του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version