Σάββατο, 12 Οκτ.
24oC Αθήνα

Κρήτη – ΒΟΑΚ: Πυροσβέστης για το τροχαίο με 1 νεκρή και 7 τραυματίες λέει «δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια τραγωδία»

Κρήτη – ΒΟΑΚ: Πυροσβέστης για το τροχαίο με 1 νεκρή και 7 τραυματίες λέει «δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια τραγωδία»

Σοκαρισμένοι ακόμα και οι πυροσβέστες που αντίκρισαν πρώτοι το αυτοκίνητο που έγινε σμπαράλια έπειτα από το τροχαίο στον ΒΟΑΚ στο ύψος των Μαλίων, γύρω στις 8 το βράδυ της Παρασκευής (11.10.2024).

Η εικόνα του παραμορφωμένου οχήματος με τις τέσσερις τουρίστριες, το οποίο ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε στον ΒΟΑΚ, σόκαρε μέχρι και τους άνδρες της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης.

Η οδηγός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου μάρκας Hyundai ανασύρθηκε νεκρή, η συνοδηγός βαριά τραυματισμένη, ενώ δύο ακόμα γυναίκες που βρίσκονταν στο πίσω κάθισμα, τραυματίστηκαν, επίσης, σοβαρά.

Πυροσβέστης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο του δυστυχήματος είπε στο patris.gr ότι «όλες οι γυναίκες ήταν η μία πάνω στην άλλη. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια τραγωδία τα τελευταία χρόνια στον δρόμο αυτό.

Προσπαθούσαμε πολύ ώρα κόψουμε τις λαμαρίνες και να βγάλουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από το αυτοκίνητο τις δύο γυναίκες, την οδηγό και την συνοδηγό. Η τελευταία ήταν βαριά τραυματισμένη, ελπίζουμε να τα καταφέρει. Δυστυχώς, η οδηγός ήταν νεκρή».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τέσσερις τουρίστριες κινούνταν με το νοικιασμένο αυτοκίνητο στο ρεύμα προς Ηράκλειο. Με κατεύθυνση τον Άγιο Νικόλαο κινούνταν ένα φορτηγάκι μέσα στο οποίο επέβαινε ο άνδρας οδηγός, μία γυναίκα και άλλη μία γυναίκα νεαρής ηλικίας. «Ίσως πρόκειται για οικογένεια», σχολίασε ο ίδιος πυροσβέστης.

Εξετάζεται αν το φορτηγάκι, το οποίο μετέφερε πλακάκια, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Τα τρία άτομα που επέβαιναν στο φορτηγάκι, τραυματίστηκαν επίσης. Ο οδηγός φαίνεται να έχει υποστεί τον πιο ελαφρύ τραυματισμό, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες, περπάτησε και πήγε μόνος του μέχρι το ασθενοφόρο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις