Site icon NewsIT

Κρήτη: Υπό μερικό έλεγχο μεγάλη φωτιά στον Αποκόρωνα που έφτασε δίπλα σε σπίτια!

13.05.2013 | 19:59
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 3:30 το μεσημέρι στο χωριό Καλαμίτσι Αλεξάνδρου, στον Αποκόρωνα Χανίων, από μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ενώ στην περιοχή έπνεαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, η πυρκαγιά η οποία τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο μετά τις 5:30, ξέσπασε κοντά στο νεκροταφείο, στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Όπως δηλωσε στο Flashnews.gr ο Μανώλης Αναστασάκης, ο οποίος μένει στο Καλαμίτσι, η φωτιά εκδηλώθηκε στην είσοδο του χωριού, σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια.

Οι φλόγες και οι καπνοί ήταν ορατοί από όλο το χωριό ενώ η πυρκαγιά είχε τέσσερις με πέντε εστίες που έκαψαν κυρίως ελαιόδεντρα και κυπαρίσσια.

Ο κ. Αναστασάκης έζησε καρέ – καρέ την μάχη με τις φλόγες που έδιναν από κοινού οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τους κατοίκους,
σημειώνοντας ότι η πυρκαγιά ήταν μεγάλη και οι άνεμοι δυνατοί με κίνδυνο να επεκταθεί στα σπίτια όμως χάρη στην άμεση επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης κάτι τέτοιο αποσοβήθηκε.

Στο σημείο πήγαν σχυρές δυνάμεις αποτελούμενες από 8 πυροσβεστικά οχήματα με 16 υπαλλήλους καθώς και η Εθελοντική ομάδα Αποκορώνου με τέσσερα άτομα και ένα όχημα ντακότα.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε για υπεξαίρεση πρώην ταμίας της Δημοτικής Επιχείρησης Τελετών Καλαμαριάς!

Καταδίκη για το θάνατο του Τώνυ Βαβάτσικου στο Βόλο

Χαλκιδική: Την Τετάρτη θα δικαστούν οι τρεις διαδηλώτριες – Στο πλευρό του τραυματισμένου αστυνομικού ο Δένδιας

Σκουριές: Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από διαδηλωτή – Επειγόντως στο χειρουργείο – ”Βράζει” η Ιερισσός!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version