Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ξάνθη: Γιος του οικολόγου παπά του Ασωπού ο 26χρονος που σκοτώθηκε στο πολύνεκρο τροχαίο

Ξάνθη: Γιος του οικολόγου παπά του Ασωπού ο 26χρονος που σκοτώθηκε στο πολύνεκρο τροχαίο
xanthinews

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία στα Οινόφυτα και στην Παραλία Αυλίδας μετά τον τραγικό θάνατο του 26χρονου Γιώργου στο τροχαίο δυστύχημα στην Ξάνθη.

Τραγική φιγούρα ο ιερέας πατέρας του 26χρονου που σκοτώθηκε στο πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στην Ξάνθη την Κυριακή (16/06/2024). Είναι ο ιερέας Ιωάννης Οικονομίδης, γνωστός και ως ο «πράσινος» παπάς του Ασωπού.

Και αυτό γιατί ως εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος Οινοφύτων, πρωτοστάτησε τη δεκαετία του 2000 στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στη μόλυνση του Ασωπού ποταμού από τις βιομηχανικές δράσεις στην περιοχή.

Ο πατέρας Ιωάννης, τον οποίο οι κάτοικοι στη Βοιωτία αποκαλούσαν ως τον «πράσινο» παπά του Ασωπού, είχε δώσει μεγάλο αγώνα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από τα εργοστάσια και τη ρύπανση που προκαλούσαν. Το 2009 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την  δράση του.

Ο ίδιος μιλώντας στο newsit.gr για το πολύνεκρο τροχαίο στην Ξάνθη που στοίχισε τη ζωή και στον γιό του τόνισε πως «δεν έχουμε καμία ενημέρωση ακόμα. Ο γιος μου ήταν εργαζόμενος και τα υπόλοιπα παιδιά ήταν συνάδελφοι του. Δούλευε στην Ξάνθη εδώ και 6 μήνες και έμεναν σε ξενοδοχείο. Πιθανότατα να είχαν βγει μια βόλτα αλλά δεν μας έχει ενημερώσει κάποιος για λεπτομέρειες.

Δυστυχώς κάθε μήνα, όποτε έβλεπα είδηση για τροχαίο, τους έστελνα. Είχα κάνει μια ομάδα στο messenger με τους τρεις γιους μου και τους έστελνα ειδήσεις για το τσιγάρο, για τα τροχαία, για την ασφάλεια στην εργασία. Όποτε έβλεπα για κάποιο ατύχημα τους έλεγα να προσέχουν. Έλεγα προσέξτε, χτυπάει η καμπάνα.

Είχε έρθει και τον είδα πριν τρεις εβδομάδες και μιλούσαμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο. Ό,τι και να ψάξουμε, ό,τι και να βρούμε μια τυπική περίπτωση τροχαίου είναι».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις