Site icon NewsIT

Ξάνθη: Ουρές στις τράπεζες ουρές και στα μπουζούκια – Οι αντικρουόμενες εικόνες στην Ελλάδα του capital controls (Φωτό)!

29.06.2015 | 12:39
ΦΩΤΟ από thrakitoday.com

ΦΩΤΟ από thrakitoday.com

Οι δύο εικόνες που θα δείτε συνθέτουν το κλίμα στην Ξάνθη, την ώρα που η χώρα βιώνει στιγμές δραματικές...

Εικόνες αντιφατικές και εντελώς αντικρουόμενες συναντούσε κανείς μέσα στο Σαββατοκύριακο στην Ξάνθη. Από την μια, ατελείωτες ουρές στα ΑΤΜ του νομού με δεκάδες πολίτες να σπεύδουν αναμένοντας στην σειρά για να πραγματοποιήσουν αναλήψεις και από την άλλη, ατελείωτες ουρές στα μπουζούκια με επίσης δεκάδες πολίτες να περιμένουν καρτερικά δημοφιλή λαϊκό τραγουδιστή, δείχνοντας και εμπράκτως πως δεν πανικοβάλλονται ούτε τρομοκρατούνται από τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην χώρα.

Χαρακτηριστική είναι και η εικόνα που έρχεται από τον Πετεινό, του Δήμου Αβδήρων, που κυριολεκτικά βούλιαξε από κόσμο το βράδυ της Κυριακής για το τοπικό λαϊκό γλέντι που στήθηκε όπως κάθε χρόνο (Πέτρου και Παύλου) και μάλιστα την ίδια στιγμή που ο Πρωθυπουργός της χώρας προχωρούσε σε δεύτερο διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό και ανακοινώθηκε επισήμως πως οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές και θα μπει όριο αναλήψεων.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως εκτός από τους πολίτες που πανικοβάλλονται εύκολα υπάρχουν και αυτοί που συνεχίζουν κανονικά την καθημερινότητά τους, χωρίς σημαντικές αλλαγές. Άλλωστε το πρωί της Δευτέρας και με τις τράπεζες κλειστές στην πόλη, επικρατούσε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή ηρεμία, με τους πολίτες να κινούνται κανονικά μέσα στην πόλη, πραγματοποιώντας συναλλαγές αν και σίγουρα φανερά προβληματισμένοι.

Προβληματισμός επικρατούσε και σε αρκετούς ηλικιωμένους που περίμεναν έξω από τις Τράπεζες μήπως και ανοίξουν, ενώ ζητούσαν πληροφορίες σχετικά με το τι θα συμβεί.

Πηγή: thrakitoday.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version