Site icon NewsIT

Ξεκίνησε η εν πλω διαμαρτυρία των Κρητικών για τα χημικά της Συρίας – Φωτό και βίντεο

25.07.2014 | 15:36
ΦΩΤΟ - flashnews.gr

ΦΩΤΟ - flashnews.gr

Με σύνθημα "Όχι τα δικά τους χημικά στη δικιά μας θάλασσα", απέπλευσαν από το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, τα σκάφη που συμμετέχουν στην εν πλω διαμαρτυρία, ενάντια στην διαδικασία της καταστροφής των χημικών της Συρίας στην Μεσόγειο.

Τα δύο ιστιοπλοϊκά Thomas 2 και Thomas 3, θα κατευθυνθούν νοτιοδυτικά της Κρήτης, εκεί όπου εικάζεται ότι βρίσκεται το Cape Ray, πάνω στο οποίο γίνεται η υδρόλυση. Επίσης από το λιμάνι της Παλαιόχωρας αναχώρησε το σκάφος Αγ. Νικόλαος.

Τα σκάφη θα συναντηθούν δυτικά του θαλάσσιου χώρου των Χανίων, προκειμένου να συνεχίσουν μαζί προς το σημείο που πραγματοποιείται η υδρόλυση.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και οι Κρητικοί προσπαθούν να σταματήσουν μεκάθε τρόπο την διαδικασία αυτή, που θεωρούν πως θα έχει επιπτώσεις στην συγκεκριμένη περιοχή.

Διεθνές ενδιαφέρον για το ζήτημα – “Δεν τουςφοβόμαστε”, λέει ο δήμαρχος Σφακίων

Η διαμαρτυρία έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον και μάλιστα ένας δημοσιογράφος από τον Guardian, είναι μεταξύ των μελών των πληρωμάτων που βρίσκονται στα τρία σκάφη.



Στο Ενετικό Λιμάνι μπροστά από το Λιμεναρχείο Χανίων είχε συγκεντρωθεί κόσμος, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στο εγχείρημα.


Ο δήμαρχος Σφακίων, Παύλος Πολάκης, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Θέλουμε να δείξουμε ότι δεν τους φοβόμαστε”, τονίζοντας για ακόμη μια φορά τις πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις που κρύβει το ζήτημα της υδρόλυσης, πέρα από τις περιβαλλοντικές.



Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, κ.Μ. Κριτστώτακη, ο οποίος αναφέρθηκε παράλληλα στο ρόλο της βάσης της Σούδας στην εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων.


Πηγή: flashnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το έκαναν ξανά! Έκοψαν το ρεύμα σε σπίτι τετραπληγικού στη Μαγνησία – Παρέμβαση Μακρή

Κρήτη: Παραλίγο να καεί ζωντανή μέσα στο σπίτι της

Πρέβεζα: Έκλεψαν και τα… παγκάκια από πλατεία!

Πανικός από πυρκαγιά που ξέσπασε στο κέντρο της Λαμίας – Δείτε φωτό

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version