Σάββατο, 19 Οκτ.
17oC Αθήνα

Λαμία: Δε στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο αντιδρώντας για τα προσφυγόπουλα

ΦΩΤΟ από το LamiaReport
ΦΩΤΟ από το LamiaReport

Χθες είδαν το φως της δημοσιότητας εικόνες από τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξε η εκπαιδευτική κοινότητα στα προσφυγόπουλα, που πήγαν για πρώτη ημέρα στο σχολείο και συγκεκριμενα στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο στο Μοσχοχώρι Λαμίας.

Ωστόσο, παρά τις χθεσινές όμορφες εικόνες, οι γονείς και των δυο σχολείων είχαν δηλώσει την αντίθεσή τους για το συγκεκριμένο θέμα τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα στην πρόσφατη κοινή ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση, που έγινε με παρόντες τους αρμοδίους της εκπαίδευσης στο νομό, είχαν δηλώσει ότι διαφωνούν κάθετα με την διαδικασία που ακολουθήθηκε από τους υπεύθυνους και από τους οποίους ζήτησαν να επανεξετάσουν το θέμα, όπως έγινε και με το 6ο δημοτικό σχολείο Λαμίας, στο οποίο προς το παρόν δεν θα πάνε προσφυγόπουλα.

Οι Σύλλογοι Γονέων και των δυο σχολείων στο Μοσχοχώρι χθες βράδυ σε κοινή έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισαν να μην στείλουν σήμερα τα παιδιά τους σχολείο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Σήμερα η αποχή ήταν σχεδόν καθολική, ενώ ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει για πόσες ημέρες θα ισχύσει η αποχή και απαντούν ότι οι θα ακολουθήσει και νέα κοινή γενική συνέλευση, όπου θα παρθούν νέες αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους.

“Θέλω να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουμε πρόβλημα με τα παιδάκια. Διαφωνούμε όμως με την διαδικασία που ακολουθήθηκε, από τους αρμόδιους, ως προς τον τρόπο επιλογής των σχολείων…”, δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μοσχοχωρίου, κ. Γιώργος Έξαρχος.

Πηγή: LamiaReport

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε