Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Λαμία: Στάχτη το εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα, βίντεο από drone

Λαμία: Στάχτη το εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα, βίντεο από drone

Το εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα στη Λαμία τυλίγεται στις φλόγες και καταστρέφεται ολοσχερώς. Τα βίντεο δείχνουν την κατάσταση που κλήθηκαν να αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο…

Στις φλόγες παραδόθηκε το βράδυ της Κυριακής (19/5/2024) το εργοστάσιο στη ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας με την καταστροφή να είναι ολοκληρωτική. Παρά την τεράστια κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής με συνολικά 18 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο και 40 πυροσβέστες, αλλά και υδροφόρες του Δήμου Λαμιέων, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης που βρισκόντουσαν στον περιβάλλοντα χώρο.

Ευτυχώς δεν υπήρχαν εργαζόμενοι εκείνη την ώρα στην επιχείρηση και δεν κινδύνευσε άνθρωπος. Σημειώθηκαν μάλιστα και εκρήξεις από τα υλικά που υπήρχαν στο εσωτερικό.

Βίντεο του lamiareport.gr από drone δείχνει την έκταση της φωτιάς και το μέγεθος της καταστροφής στο εργοστάσιο.

Όλη νύχτα οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να περιορίσουν και να σώσουν χώρους της επιχείρησης. Αυτό όμως ήταν αδύνατον. Τα εύφλεκτα υλικά που υπήρχαν έκαναν τις φλόγες να εξαπλωθούν ταχύτατα σε κάθε σημείο του εργοστασίου.

Οι πυροσβέστες προσπάθησαν με αντιασφυξιογόνες μάσκες να μπουν στο εσωτερικό του εργοστασίου θέλοντας να αποκλείσουν την πιθανότητα να βρίσκονται μέσα σε αυτό εργαζόμενοι, όμως οι ισχυρές εκρήξεις από δεξαμενές αερίου τροφοδοτούσαν τις φλόγες.

Ορισμένοι από τους εργαζόμενους που πρώτοι έφτασαν στον χώρο του εργοστασίου μπήκαν μέσα στο προαύλιο χώρο για να απομακρύνουν αυτοκίνητα, κυρίως φορτηγά αυτοκίνητα της εταιρείας, τα οποία είχαν παραδοθεί στις φλόγες.

Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία είχε απασχολήσει την επικαιρότητα για την υπόθεση με τα σχολικά γεύματα, καθώς καταγγέλθηκε από γονείς μαθητών για μαζική τροφική δηλητηρίαση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις