Πέμπτη, 29 Αυγ.
32oC Αθήνα

Λάρισα: Αυτή είναι η οβίδα που αναστάτωσε μια ολόκληρη συνοικία της πόλης

Λάρισα: Αυτή είναι η οβίδα που αναστάτωσε μια ολόκληρη συνοικία της πόλης
ΦΩΤΟ από onlarissa.gr

Η οβίδα στη Λάρισα εντοπίστηκε και η περιοχή αποκλείστηκε, χωρίς πάντως να ζητηθεί από τους κατοίκους, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τέλος στην αναστάτωση που προκλήθηκε σε συνοικία στη Λάρισα από τον εντοπισμό οβίδας κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών. Η οβίδα παρελήφθη σήμερα το πρωί (29-08-2024) από κλιμάκιο του Στρατού για να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο όπου θα καταστραφεί.

Οι κάτοικοι της συνοικίας της Νέας Πολιτείας στη Λάρισα έντρομοι αντίκρυσαν την οβίδα που χρονολογείται από την περίοδο του 2ου Παγκοσμίου πολέμου, που έφερε στην επιφάνεια εκσκαπτικό μηχάνημα που εκτελούσε εργασίες στην περιοχή.

Όπως φαίνεται στις εικόνες του onlarissa.gr, από την πρώτη στιγμή η περιοχή αποκλείστηκε δίχως ωστόσο να ζητηθεί από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. Η περιοχή παρέμεινε αποκλεισμένη μέχρι σήμερα το πρωί.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης της οβίδας επαναλήφθηκε σήμερα το πρωί όταν στελέχη του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς τοποθέτησαν την οβίδα σε τρέιλερ οχήματος του στρατού, ανάμεσα σε σακιά με χώμα και μεταφέρθηκε στο πεδίο βολής της Κρανιάς Ελασσόνας προκειμένου να εξουδετερωθεί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις