Σάββατο, 6 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Λάρισα: Αυτή είναι η πόλη του καφέ – Μία καφετέρια για κάθε 119 κατοίκους και επισκέπτες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η Λάρισα αναδεικνύεται σε πόλη του καφέ με στοχεία που προκαλούν έκπληξη σε ντόπιους και επισκέπτες...

Η πόλη του καφέ. Η παραπάνω άποψη, μέχρι τώρα βασίζονταν περισσότερο στην αίσθηση, παρά σε πραγματικά στοιχεία. Ήταν η αίσθηση που λάμβανε ένας επισκέπτης, ο οποίος δεν ήταν μόνιμος κάτοικος Λάρισας, κατά τη διάρκεια μιας βόλτας καθώς έβλεπε παντού γύρω του – κυρίως στις πλατείες του κέντρου και στους πεζοδρόμους – αναρίθμητα καφέ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διατηρεί το Επιμελητήριο Λάρισας στην πόλη και μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 υπήρχαν 1.674 επιχειρήσεις που έχουν ως βασική τους δραστηριότητα την πώληση καφέ (καφετέριες, καφενεία, streetcafé κ.α.). Αυτό το νούμερο γίνεται περισσότερο σημαντικό αν αναλογιστεί κάποιος πως το σύνολο των πάσης φύσεως και μορφής επιχειρήσεων που είναι εγγεγραμμένες στο τοπικό Επιμελητήριο φτάνει τις 16.308.

Με τη «γλώσσα των αριθμών» προκύπτει ότι το 10% των επιχειρήσεων που βρίσκονται στην πόλη της Λάρισας έχει να κάνει με την πώληση καφέ. Είναι προφανές ότι τέτοιο ποσοστό καφετεριών σε σχέση με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις είναι δύσκολο να υπάρχει σε άλλη ελληνική πόλη, εξαιρουμένων των νησιών λόγω της τουριστικής κίνησης.

Παράλληλα, έχει ενδιαφέρον να δούμε την αναλογία καφετεριών προς τους κατοίκους που δραστηριοποιούνται στη Λάρισα. Ο Δήμος Λαρισαίων με βάση την απογραφή του 2011 είχε 162.591 κατοίκους. Με δεδομένα ότι: κάποιοι που διαμένουν στη Λάρισα δεν απογράφηκαν σε αυτή, την πόλη επισκέπτονται καθημερινά πολίτες από όλο το νομό, κάτοικοι άλλων πόλεων κλπ. μπορούμε να προσδιορίσουμε ότι στη Λάρισα δραστηριοποιούνται 200.000 άνθρωποι.

Η αναλογία που προκύπτει με βάση των αριθμό των καφετεριών είναι καταλυτική. Στη Λάρισα υπάρχει μία καφετέρια για 119 κατοίκους και επισκέπτες… Αν δεν είναι παγκόσμια πρωτοτυπία τότε σίγουρα η πόλη καταγράφει μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις καφετεριών εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πηγή: larissanet.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Πάρος: Σκοτώθηκε λίγο πριν φτάσει στην αρραβωνιαστικιά του – Το τελευταίο τηλεφώνημα στον πατέρα του (Φωτό)!

Εύβοια: Η απίστευτη ιστορία αγάπης της νύφης και του γαμπρού – Δείτε το βίντεο του γάμου που συγκίνησε τους πάντες!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε