Site icon NewsIT

Λάρισα: Διχάζει το μήνυμα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις!

26.11.2016 | 13:47
ΦΩΤΟ από onlarissa.gr

ΦΩΤΟ από onlarissa.gr

Θέση για την ατζέντα των επικείμενων αγροτικών κινητοποιήσεων πήρε το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπαδόπουλος. Απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις...

στο περιθώριο συγκέντρωσης αγροτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου αγροτών, ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε μεταξύ άλλων πως «αν οι αγρότες αποφασίσουν κινητοποιήσεις και έχουν αιτήματα για το κόστος, το πώς θα μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε τους συνεταιρισμούς και άλλα» τον βρίσκει σύμφωνο. Αν όμως «η κινητοποίηση γίνεται για το φορολογικό των αγροτών το βρίσκω άκυρο και άδικο διότι είναι η μοναδική τάξη που έχει το πιο μεγάλο αφορολόγητο σήμερα για το εισόδημά της» είπε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη αντιμετώπισης του ενεργειακού ζητήματος το οποίο και χαρακτήρισε ως το πιο σημαντικό για τους αγρότες. «Εκεί πρέπει να πιεστεί και η κυβέρνηση και τα υπουργεία ώστε να μειωθεί το κόστος», εξήγησε. Σε ότι αφορά το κόστος παραγωγής, αποκάλυψε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται την εφαρμογή σε σειρά προϊόντων, του τρόπου υπολογισμού στις τιμές των φαρμάκων, δηλαδή να λαμβάνεται υπόψη ο μέσος όρος τιμών από την ευρωπαϊκή αγορά.

Σε ότι αφορά τέλος την προσπάθεια δημιουργίας πανελλαδικού δικτύου αγροτών, ξεκαθάρισε πως ο στόχος δεν είναι να δημιουργηθεί παράταξη, «αλλά ένα δίκτυο επικοινωνίας όπου θα τίθενται τα ζητήματα της κάθε περιοχής. Το μεγάλο ζήτημα για εμάς είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία με τους νέους συνεταιρισμούς γιατί δεν μπορεί να έχουμε αποτελέσματα χωρίς συνεταιρισμούς».

Πηγή: onlarissa.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version