Σάββατο, 6 Ιουλ.
25oC Αθήνα

Λάρισα: Επιδρομή από ιπτάμενες κατσαρίδες στην πόλη, τι λένε οι ειδικοί

Λάρισα: Επιδρομή από ιπτάμενες κατσαρίδες στην πόλη, τι λένε οι ειδικοί

Οι κατσαρίδες προκαλούν αναστάτωση το φετινό καλοκαίρι στη Λάρισα, με τους ειδικούς να εξηγούν τους λόγους που διαμόρφωσαν αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση.

Ιδιαίτερα έντονο είναι φέτος το πρόβλημα στη Λάρισα, με τις ιπτάμενες κατσαρίδες. Όπως τονίζουν ειδικοί επιστήμονες η αύξηση του πληθυσμού σχετίζεται με το γεγονός ότι ήταν ήπιος ο χειμώνας, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται νωρίτερα, σε σχέση με άλλες χρονιές.

Για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του φαινομένου, η ΔΕΥΑΛ φέτος, όπως κάθε χρόνο, σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία, υλοποιεί ειδικούς ψεκασμούς σε φρεάτια των δικτύων ομβρίων ή ακαθάρτων.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι ψεκασμοί των φρεατίων από τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ., δεν επιλύουν συνολικά το πρόβλημα της εμφάνισης κατσαρίδων αν δεν γίνει από τους πολίτες συντονισμένη απεντόμωση των σπιτιών ή καταστημάτων τους, όπου το πρόβλημα εμφάνισης κατσαρίδων είναι έντονο.

Οι εφαρμογές απεντόμωσης εκτελούνται μετά από τηλεφωνική ενημέρωση της ΔΕΥΑΛ. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την δημοτική επιχείρηση, για να ζητούν ψεκασμό των φρεατίων, τα οποία βρίσκονται πλησίον των οικιών ή των επιχειρήσεών τους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις