Παρασκευή, 5 Ιουλ.
25oC Αθήνα

Λάρισα: Στη φυλακή 64χρονος πρώην εποχικός πυροσβέστης για πρόκληση 10 πυρκαγιών

Λάρισα: Στη φυλακή 64χρονος πρώην εποχικός πυροσβέστης για πρόκληση 10 πυρκαγιών

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 64χρονος πρώην εποχικός πυροσβέστης μετά την καταδίκη του. Αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά δεν έπεισε τους δικαστές. Βρέθηκε στο εδώλιο για 10 πυρκαγιές στη Λάρισα μέσα σε λίγες μέρες.

Ο ίδιος αρνήθηκε τα πάντα, αλλά τα στοιχεία για τις πυρκαγιές ήταν συντριπτικά σε βάρος του. Ο πρώην εποχικός πυροσβέστης βρέθηκε στο εδώλιο και μετά την απολογία του, πήρε το δρόμο για τη φυλακή. Είχε συλληφθεί και κατηγορήθηκε για πρόκληση 10 πυρκαγιών στη Λάρισα μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος και του Ανακριτικού Τμήματος της Π.Υ. Λάρισας.

Ο 64χρονος και πρώην εποχικός πυροσβέστης, ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης 10 πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στον δρόμο Λάρισας – Αμπελώνα, μετά τη Γιάννουλη, στο ύψος κλινικής.

Ο μεγάλος αριθμός των εστιών στην ίδια περιοχή προκάλεσε την παρέμβαση κλιμακίου της ΔΑΕΕ, το οποίο συνέλαβε τον 64χρονο για τις φωτιές που εκδηλώθηκαν στις 10 Ιουνίου σε αγροτική περιοχή της Γιάννουλης, στις 12 Ιουνίου στον επαρχιακό δρόμο Γιάννουλης – Αμπελώνα, στις 13 Ιουνίου στο 6ο χλμ. του επαρχιακού δρόμου Λάρισας – Αμπελώνα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στον ίδιο δρόμο, στις 14 Ιουνίου στον επαρχιακό δρόμο Γιάννουλης – Αμπελώνα, στις 19 Ιουνίου στο 7ο χλμ. του επαρχιακού δρόμου Λάρισας – Αμπελώνα, στις 21 Ιουνίου στον επαρχιακό δρόμο Λάρισας – Τυρνάβου, ενώ την 1η Ιουλίου φέρεται να έβαλε φωτιά διαδοχικά και με διαφορά λίγης ώρας σε τρία διαφορετικά σημεία αγροτικών περιοχών της Γιάννουλης.

Σε βάρος του 64χρονου ασκήθηκε δίωξη από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, από τον οποίο θα μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος σε ανθρώπους και ξένα πράγματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, ο 64χρονος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία, ωστόσο μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις