Τρίτη, 2 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Λάρισα: Το ξέσπασμα γυναίκας για το μαρτύριο 5 ανήλικων παιδιών που κατήγγειλαν κακοποίηση από τη θεία τους

Λάρισα: Το ξέσπασμα γυναίκας για το μαρτύριο 5 ανήλικων παιδιών που κατήγγειλαν κακοποίηση από τη θεία τους

Αναστάτωση σε χωριό στη Λάρισα, από την καταγγελία για κακοποίηση πέντε ανήλικων παιδιών. Γυναίκα που έζησε τη νύχτα του τελευταίου επεισοδίου, περιέγραψε μια σειρά από εικόνες.

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία στη Λάρισα, μετά τις καταγγελίες για κακοποίηση πέντε ανήλικων παιδιών στο χωριό που διέμεναν, από τη θεία τους και μια φίλη της. Η αποκάλυψη ήρθε μετά την εξομολόγηση του μεγαλύτερου παιδιού στην Αστυνομία, το βράδυ ενός θερμού επεισοδίου, όταν δηλαδή μαζί με τα αδέλφια του αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από το σπίτι και να διανυκτερεύσει στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η θεία του, που έχει αναλάβει την επιμέλεια του ίδιου και των αδερφών του, του «προξένησε σωματικές κακώσεις, πιάνοντάς τον με τη βία από τον λαιμό, γρονθοκοπώντας τον στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στο λαιμό, και χτυπώντας τον στο πρόσωπο με ένα μπουκάλι νερό».

Τα παιδιά εντόπισε στο αμάξι γυναίκα του χωριού. Η ίδια μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» περιέγραψε τα όσα βίωσε εκείνη τη νύχτα. Όπως είπε, ο μεγαλύτερος γιος την προέτρεψε να μην κοιμηθεί και να δει από το παράθυρο τι θα συμβεί.

«Τα έβλεπα πολλές φορές κρυμμένα τα παιδιά. Ήταν κλαμένα, ζητούσαν ψωμί… Φοβόμασταν, δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι» συμπλήρωσε ξεσπώντας σε κλάματα.

Τα ανήλικα φιλοξενούνται από τις 26 Ιουνίου κατόπιν εντολής της Εισαγγελέως Ανηλίκων Λάρισας στην Παιδιατρική Κλινική του ΓΝΛ, ενώ Προνοιακές Υπηρεσίες βρίσκονται σε αναζήτηση δομής για την μεταφορά τους.

Εκείνο το οποίο προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση για να καταλάβει κανείς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν τα παιδιά αυτά είναι πως σύμφωνα με τα όσα μου έλεγαν άνθρωποι του νοσοκομείου, είναι χαρούμενα που βρίσκονται εκεί, ενώ τώρα το λόγο έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να βρεθεί δομή για να φιλοξενηθούν τα παιδιά αυτά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις