Δευτέρα, 30 Σεπτ.
20oC Αθήνα

Λέσβος: Έκαναν ποδήλατο και δίπλα τους περνούσε ο Πάπας με το λευκό Fiat που είχε επιλέξει

Λέσβος: Έκαναν ποδήλατο και δίπλα τους περνούσε ο Πάπας με το λευκό Fiat που είχε επιλέξει
ΦΩΤΟ από lesvospost.com

Ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε τη Λέσβο και χρησιμοποίησε το λευκό Fiat που βλέπουμε. Κάθισε μάλιστα στη θέση του συνοδηγού με ανοιχτό παράθυρο…

Μπορεί η έλευση του Πάπα την Κυριακή στην Μυτιλήνη να απασχόλησε τα ΜΜΕ όλης της υφηλίου και η Λέσβος να βρέθηκε για μερικές ώρες στο επίκεντρο, ωστόσο αυτό δεν συνέβη με τους κατοίκους οι οποίοι στην πλειοψηφία τους γύρισαν την πλάτη στην νέα αυτή έλευση του Ποντίφικα.

Οι σκηνές από την πρώτη του επίσκεψη στην Μυτιλήνη πριν από μερικά χρόνια, με τον κόσμο να βρίσκεται κατά μήκος της διαδρομής για να τον δει και να τον χαιρετίσει έστω από μακριά, μοιάζουν μακρινές και δεν επαναλήφθηκαν ούτε στο ελάχιστο.

Ο Πάπας ήρθε και έφυγε με τον κόσμο να μην ασχολείται καθόλου με την έλευση του. Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω φωτογραφία του lesvospost.com, όπου ο Πάπας περνάει την προκυμαία μετά το τέλος της επίσκεψης και βλέπουμε πολίτες αμέριμνους να κάνουν την βόλτα τους με τα ποδήλατα ή πεζοί χωρίς να δίνουν σημασία στην τεράστια πομπή που τους προσπερνά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του για τις μετακινήσεις του ο Πάπας δεν χρησιμοποίησε κάποιο εντυπωσιακό θωρακισμένο αυτοκίνητο, παρότι του προτάθηκε από τη χώρα μας, αλλά ένα μικρό ιταλικό B-MPV, το Fiat 500L.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις