Site icon NewsIT

Λέσβος: Μεγάλη φωτιά μεταξύ Πέτρας και Μολύβου (video)

17.08.2020 | 17:13
Λέσβος: Μεγάλη φωτιά μεταξύ Πέτρας και Μολύβου (video)

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Λέσβο μεταξύ Πέτρας και Μολύβου πάνω από το λιμάνι της Πέτρας. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και είναι ορατή από την παραλία, όπου βρίσκεται αρκετός κόσμος.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που επιχειρούν με μεγάλα οχήματα, μικρές υδροφόρες, αλλά και εναέρια μέσα, δύο PZL.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, με δυτική κατεύθυνση, που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ η φωτιά κινείται προς τη Λιμνοδεξαμενή. 

Σε επικοινωνία του «Ν» με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής κ. Κωνσταντίνο Θεοφιλόπουλο μας ανέφερε: «Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη. Αυτή τη στιγμή έχουμε εστίες φωτιάς στα 2/3 της περιμέτρου και ένα ενεργό μέτωπο ανατολικά της Πέτρας και νότια του Μολύβου, κάτω από τη Λιμνοδεξαμενή. Πρόκειται για δύσβατο σημείο, με χορτολιβαδική έκταση και χαμηλή βλάστηση. Είναι αρκετά μεγάλη η περίμετρος της φωτιάς. Στο σημείο επιχειρούν 14 οχήματα της Πυροσβεστικής, μαζί με 30 άνδρες της Υπηρεσίας πεζοπόρα τμήματα, καθώς επίσης γίνονται ρίψεις από αέρος με 2 PZL και 1 ελικόπτερο. Σε λίγη ώρα αναμένουμε να ξεκινήσουν ρίψεις και 2 Canadair, που έχουμε ζητήσει προς ενίσχυση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνδράμουν επίσης υδροφόρες του Δήμου Δυτικής Λέσβου, καθώς και εθελοντές.

Πηγή Stonisi.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version