Κυριακή, 18 Αυγ.
32oC Αθήνα

Λέσβος: Μπομπονιέρες αντί για κόλλυβα στην κηδεία του 30χρονου αστυνομικού που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Λέσβος: Μπομπονιέρες αντί για κόλλυβα στην κηδεία του 30χρονου αστυνομικού που σκοτώθηκε σε τροχαίο
Πηγή φωτό: stonisi.gr

Στα μαύρα η Λέσβος με τις εικόνες στην κηδεία του 30χρονου να είναι σπαρακτικές. Ο άτυχος αστυνομικός ήταν το ένα από τα δύο θύματα, σε τροχαίο δυστύχημα.

Η Λέσβος στο επίκεντρο για την τελευταία πράξη του δράματος. Ο 30χρονος αστυνομικός Γιάννης Ευαγγέλου οδηγήθηκε το πρωί στην τελευταία του κατοικία, με τις εικόνες στην κηδεία του, να είναι σπαρακτικές. Όλοι προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το τραγικό χτύπημα της μοίρας. Ο αξιωματικός σκοτώθηκε σε τροχαίο, στο δρόμο για το σπίτι του, λίγες μέρες πριν ντυθεί γαμπρός. Το μηχανάκι που οδηγούσε συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα ο ίδιος και μια 93χρονη γυναίκα που ήταν συνοδηγός στο ΙΧ, να σκοτωθούν.

Άγημα της αστυνομίας βρίσκονταν από τις 11:00 το πρωί στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στα Λουτρά της Λέσβου, με τον πόνο στενών συγγενών και φίλων του αστυνομικού Γιάννη Ευαγγέλου να είναι βουβός. Ο υπαστυνόμος έχασε τη ζωή του το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Αυγούστου του 2024 σε τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς, στην περιοχή του Καμένου Δάσους, στον δρόμο Μυτιλήνης – Καλλονής.

Ο Γιάννης Ευαγγέλου, επρόκειτο να παντρευτεί και για τον λόγο αυτό οι συγγενείς του ζήτησαν σε οικείους να ντυθούν στα λευκά, ενώ στο τέλος της τελετής για τον ίδιο λόγο μοίρασαν μπομπονιέρες. Το παρών μεταξύ άλλων έδωσε και ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, ενώ στεφάνι κατέθεσε και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Θυμίζουμε ότι η οικογένεια σε ανακοίνωσή της ζητούσε αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Ο Γιάννης Ευαγγέλου μετά την έξοδο του από την Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας το 2018 υπηρέτησε σε μάχιμες Υπηρεσίες του κέντρου της Αθήνας, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του. Από το 2021 επέστρεψε στον τόπο του για να προσφέρει τις Υπηρεσίες του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου.

Ως Αξιωματικός πρώτης γραμμής, υπηρετώντας κατά κύριο λόγο στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, δεν άφησε απάτητη σπιθαμή προς σπιθαμή της Λεσβιακής γης συντονίζοντας και κατευθύνοντας τους συναδέλφους επί του πεδίου, σε πληθώρα περιστατικών έρευνας, διάσωσης και απεγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, οδηγώντας με ασφάλεια τους τελευταίους στους χώρους υποδοχής αλλά και διαφυλάσσοντας με τις οδηγίες του την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων του που επιχειρούσαν μαζί με εκείνον.

Το τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Αυγούστου του 2024, στην Εθνική Οδό Μυτιλήνης – Καλλονής στο ύψος του Καμένου Δάσους. Ο άτυχος αστυνομικός που σκοτώθηκε, ήταν ο Υπαστυνόμος Α΄ Ιωάννης Ευαγγέλου ο οποίος την ώρα που συνέβη το μοιραίο τροχαίο επέστρεφε από τη δουλειά στο σπίτι του.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβου εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του εξαίρετου συναδέλφου μας Υπαστυνόμου Α’ Ευαγγέλου Ιωάννη, που έχασε πρόωρα και άδικα τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στην Ε.Ο. Μυτιλήνης- Καλλονής ενώ επέστρεφε στην οικία του από την Υπηρεσία που ήτα προσωρινά αποσπασμένος.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής 16 Αυγούστου η Αστυνομία απέστειλε στα ΜΜΕ επίσημη ενημέρωση για το τραγικό συμβάν που αναφέρει τα εξής: «Από το Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης διενεργείται προανάκριση για οδικό τροχαίο, που έλαβε χώρα σήμερα (16-08-2024), στο 22ο χλμ. της Ε.Ο. Μυτιλήνης – Καλλονής στη Λέσβο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, στο συγκεκριμένο περιστατικό ενεπλάκησαν, δίκυκλη μοτοσικλέτα οδηγούμενη από ημεδαπό (30χρονο) και Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ημεδαπός (55χρονος) στο οποίο επέβαινε και ημεδαπή (93χρονη). Αποτέλεσμα του συμβάντος ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 30χρονου και της 93χρονης, καθώς και ο σοβαρός τραυματισμός του 55χρονου. Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις