Πέμπτη, 18 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Λήμνος: Ο γάμος της χρονιάς ήταν λιτός – Γαμπρός και νύφη έσπασαν μια παράδοση αιώνων

Λήμνος: Ο γάμος της χρονιάς ήταν λιτός – Γαμπρός και νύφη έσπασαν μια παράδοση αιώνων

Η γάμος έγινε στη Λήμνο και οι εικόνες του, κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Γαμπρός και νύφη τον έκαναν με τον τρόπο που είχαν ονειρευτεί. Οι εκπληκτικές εικόνες προκάλεσαν τον θαυμασμό των καλεσμένων και όχι μόνο…

Για πρώτη φορά στα χρονικά από το 1.305 που χτίστηκε, η μοναδική παγκοσμίως άσκεπη εκκλησία, η οποία είναι χτισμένη μέσα σε μια σπηλιά, ακούστηκε χθες το απόγευμα 17 Ιουλίου το «Ησαΐα χόρευε.»

Μπορεί οι περισσότεροι να θέλουμε να σχετίζουμε τα καλοκαίρια μας με τον ήλιο και την θάλασσα των ελληνικών νησιών, όμως πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να συνδέσουν με αυτά και μία από τις πιο ξεχωριστές ημέρες της ζωής τους, τον γάμο τους.

Έτσι το νεαρό ζευγάρι αποφάσισε να κάνει το γάμο του στη Λήμνο, μιας και οι γονείς του γαμπρού ήταν καθηγητές σε αυτό. Στο γραφικό ξωκλήσι της Λήμνου είναι η πρώτη φορά που τελέστηκε γάμος, ενώ ακόμα μια φορά στο παρελθόν είχε γίνει βάπτιση.

Για να προσεγγίσει κανείς το ξωκλήσι παίρνει το μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του βουνού Κάκαβου, μια διαδρομή περίπου 1.300 μέτρων. Δείτε τις εικόνες του limnosreport.gr…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις