Πέμπτη, 4 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Μαίνεται η φωτιά στην Κίσαμο Χανίων – Παλεύουν με φλόγες και ανέμους (VIDEO)

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν δεκάδες πυροσβέστες και εθελοντές προκειμένου να θέσουν υπο έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο Αμυγδαλοκεφάλι Χανίων.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται στο κυρίως μέτωπο έξω από το χωριό Αμυγδαλοκεφάλι όπου η φωτιά εξακολουθεί να καίει χορτολιβαδική και καλλιεργήσιμη έκταση κυρίως με ελαιόδεντρα.

Οι πυροσβέστες δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες ώστε οι φλόγες να μην φθάσουν μέχρι τους οικισμούς που υπάρχουν στην περιοχή.

Το πρωί εκκενωθηκε το χωριό Λιβάδια, ωστόσο στο συγκεκριμένο σημείο η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Χανίων Τάσο Κουρουπάκη κάηκαν 2 παλιές αγροικίες ενώ σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν αναφορές και σε σοβαρές ζημιές που υπέστη σπίτι στην ίδια περιοχή, ωστόσο δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που ξεπερνούν τα 8 μποφόρ αλλάζοντας συνεχώς την κατεύθυνση της φωτιάς.

Στο σημείο επιχειρούν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα καθώς και πεζοπόρα τμήματα , 15 οχήματα της Πυροσβεστικής από υπηρεσίες των Χανίων και του Ρεθύμνου 4 Πυροσβεστικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 1 όχημα του Ναυστάθμου Κρήτης, 65 πυροσβέστες και εθελοντές.

«Πριν λίγο η φωτιά άλλαξε πορεία και οι άνθρωποι επέστρεψαν στα Λιβάδια όπου βρίσκονται κι εκείνοι μαζί μ’ εμάς σε επιφυλακή», ανέφερε μιλώντας στο cretapost oπροϊστάμενος πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Τάσος Κουρουπάκης ο οποίος παράλληλα επεσήμανε ότι η φωτιά αυτή την ώρα καίει ελαιόδεντρα και δασικές εκτάσεις της περιοχής.

«Δυστυχώς η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη ενώ έχει σύμμαχο τον δυνατό αέρα. Το πύρινο μέτωπο είναι πολύ μεγάλο. Μπορούμε να μιλήσουμε για 6 με 7 τετραγωνικά χιλιόμετρα και δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει στην πορεία. Είμαστε όλοι σε επιφυλακή», τόνισε ο κ. Κουρουπάκης.

Διαβάστε
Μεγάλη φωτιά στην Κίσαμο Χανίων – Πνέουν άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ – Εκκενώθηκε χωριό

Χανιά: Φωτιά στην Κίσσαμο

Ηράκλειο: Έπεσε με το αγροτικό στη χαράδρα και σκοτώθηκε

Νέα κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων στο Ρέθυμνο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε