Τετάρτη, 3 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Μάνη: Βίντεο από τρεις μυστικές παραλίες με πεντακάθαρα νερά για μπάνιο

Μάνη: Βίντεο από τρεις μυστικές παραλίες με πεντακάθαρα νερά για μπάνιο

Οι τρεις παραλίες στη Μάνη, είναι άγνωστες στους περισσότερους. Εκείνοι που έτυχε να τις επισκεφθούν έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η Μάνη είναι ένας μαγευτικός τόπος, με παραδοσιακούς οικισμούς, κάστρα, πύργους, βυζαντινές εκκλησίες και πολλά ακόμα σπουδαία αξιοθέατα. Εκτός όμως από όλα αυτά, στη Μάνη θα βρείτε μοναδικές παραλίες στην ακτογραμμή της, που βρέχονται είτε από τον Μεσσηνιακό κόλπο είτε από τον Λακωνικό.

Μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουν πως η Μάνη δεν διαθέτει παραλίες με χρυσές αμμουδιές σαν αυτές που οι περισσότεροι θέλουν να απολαμβάνουν τα μπάνια τους. Όμως διαθέτει κάποιες από τις πιο ξεχωριστές τοποθεσίες για να κάνετε τις βουτιές σας και μια πανέμορφη πρωτεύουσα που χτυπάει η πέτρινη καρδιά της.

Οι παραλίες της Μάνης ποικίλουν στα χαρακτηριστικά. Υπάρχουν από βραχώδεις με άγρια ομορφιά μέχρι μεγάλες παραδεισένιες αμμουδιές, από ερημικές μέχρι φουλ οργανωμένες. Το μοναδικό κοινό τους; Μα, φυσικά τα γαλαζοπράσινα νερά τους.

Στο βίντεο της ομάδας Up Stories στο youtube γίνεται περιήγηση στα πέτρινα καλντερίμια της Αρεόπολης καθώς σε τρεις άγνωστες μυστικές τοποθεσίες της Μάνης στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε τις πιο αξέχαστες βουτιές της ζωής σας. Πρόκειται για την «Πέτρινη Πισίνα», την παραλία «Καταφύγι» και τον «Φονέα».

Ο Φονέας είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της Μάνης και από τις κοντινότερες στην Καλαμάτα. Απέχει λιγότερο από 4 χλμ. από την Καρδαμύλη και είναι ένας μικρός παράδεισος που απλώνεται στον Μεσσηνιακό Κόλπο. Η παραλία του Φονέα είναι ουσιαστικά η κατάληξη του ομώνυμου φαραγγιού, που οι ντόπιοι ονομάζουν και Χαράδρα της Νούπαντης.

Μία από τις πιο απομονωμένες και ερημικές παραλίες της Μάνης είναι η παραλία στο Σπήλαιο Καταφύγι. Βρίσκεται δίπλα στο χωριό Άγιος Δημήτριος στη Μεσσηνιακή Μάνη και διαφέρει πολύ από την τυπική παραλία που έχουμε συνηθίσει. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ούτε άμμος ούτε βότσαλα, αλλά πελώρια βράχια, τα οποία έχουν διαμορφωθεί (από τα κύματα) σε εξέδρες και πεζούλια.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις