Site icon NewsIT

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Αυτό είναι το κατηγορητήριο για τους 7 απαγωγείς – Τρέχουν οι εξελίξεις της πολύκροτης υπόθεσης!

04.10.2017 | 11:44
Λεμπιδάκης

Τα στοιχεία φέρνουν τους απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη σε δύσκολη θέση. Όλοι ετοιμάζουν τις απολογίες τους...

Βαρύ το κατηγορητήριο για τους 7 πρώτους συλληφθέντες της υπόθεσης Λεμπιδάκη. Οι 6 πήραν προθεσμία να απολογηθούν το Σάββατο ενώ ο Ρωσοπόντιος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για την απαγωγή Λεμπιδάκη, είναι:

  1. διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατα συναυτουργία με σκοπό τον εξαναγκασμό του παθόντα σε πράξη για την οποία δεν υπάρχει υποχρέωση απο τον 1-7 κατηγορούμενο.
  2. συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων υπο την επιβαρυντική περίπτωση κατοχής όπλου.
  3. απόπειρα εκβίασης απο κοινού απο 1-7 κατηγορούμενο
  4. αμεση συνεργεία
  5. διακεκριμένες περιπτώσεις οπλοφορίας και οπλοκατοχής και πυρομαχικών
  6. διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση, αντίσταση, εμπρησμός απο πρόθεση και εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησιακές
  7. κλοπή κατ εξακολούθηση

Αρνείται την εμπλοκή του ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους

Ο ένας κατηγορούμενος, ο  ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου που θεωρείται ως συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων απαγωγέων αρνείται τα πάντα. Ο δικηγόρος του Θωμάς Λεχωβίτης δήλωσε χαρακτηριστικά πως ο εντολέας του αρνείται τα πάντα και πως τα «παιδαριώδη στοιχεία», όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος,  δεν επαρκούν ώστε να διώκεται για 5 κακουργήματα.

Ο ίδιος έφερε σαν παράδειγμα στοιχείου ότι εις βάρος του είναι το ότι έκανε βόλτα με κάποιους συγκατηγορούμενους.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως κάποιοι εμφανίστηκαν χωρίς συνήγορο.  Χαρακτηριστικό της πολυπλοκότητας της υπόθεσης είναι η ογκωδέστατη δικογραφία των… 8 κιβώτιων.

Υπενθυμίζεται πως οι  συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θανάση Γαλήνα και  έτυχαν των αποδοκιμασιών του κόσμου,που από νωρίς είχε συγκεντρωθεί έξω και γύρω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου.

Η απολογία της 16χρονης

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης παρακολουθεί πλέον ελεύθερος όλες τις εξελίξεις. Ελεύθερη με περιοριστικούς ορους αφέθηκε χθες το βραδυ με σύμφωνη γνώμη ανακριτη και εισαγγελέα η 16χρονη κοπέλα, κόρη του κατηγορουμένου μεσίτη η οποία φέρεται να είχε τον ρόλο του «ταχυδρόμου» της οργάνωσης που είχε αναλάβει την απαγωγή του επιχειρηματία. «Μετα την άσκηση ποινικής δίωξης το κορίτσι δεν έλαβε προθεσμια και ζητήθηκε η αμεση απολογία της. Πραγματι χθες αργα τη νύχτα απολογήθηκε και με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα και της ανακρίτρια αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς ορους. Η ανήλικη δεν γνώριζε τιποτα», ανεφερε χαρακτηριστικα ο δικηγόρος της. «Δεν εχει μεταφέρει κάτι. Δεν γνώριζε κατι. Η μητέρα δεν θα κινηθεί νομικά κατα του πατέρα δεν ισχυει αυτο. Ειναι λόγια τα οποία της εχουν βαλει στο στομα της» προσθεσε με δηλώσεις του στο NewsIt.gr.

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Η απολογία της 16χρονης για την απαγωγή

«Περνούσαμε δύσκολα οικονομικά» είπε στην απολογία της η 16χρονη που συνελήφθη μαζί με 7 ακόμα άτομα για συμμετοχή στην απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα κατηγορείται ότι είναι αυτή που έστειλε τον περασμένο Αύγουστο – μέσω ταχυδρομείου από τα Χανιά- το τελευταίο δέμα των απαγωγέων προς την οικογένεια του Ηρακλειώτη επιχειρηματία.

Επίσης, σύμφωνα με τη δικογραφία , την ίδια περίπου περίοδο αγόρασε από το Σπήλι, ένα καρτοκινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινώνησαν οι απαγωγείς με την οικογένεια.  Όπως αναφέρεται, και στις δύο περιπτώσεις την μετέφερε με δίκυκλο όχημα ο πατέρας της, εκ των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης.

Στην απολογία της, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ανέφερε ότι οι οδηγίες που της έδωσε ο πατέρας της ήταν «να μην ακουμπήσει τίποτε» και να μην απαντήσει σε ερωτήσεις». Μάλιστα σε ότι αφορά την αγορά του καρτοκινητού, της είχε πει ότι αν δει κάμερες μέσα στο κατάστημα να φύγει χωρίς να αγοράσει τίποτε, κάτι που έγινε στο πρώτο κατάστημα που μπήκε. Ανέφερε ότι της φάνηκαν «παράξενες» αυτές οι οδηγίες, ωστόσο δεν θεώρησε σκόπιμο να ρωτήσει τον πατέρα της για ποιο λόγο έπρεπε να κινηθεί έτσι.

Η ίδια υποστήριξε ότι η οικογένεια, στην οποία να σημειωθεί είναι το μοναδικό παιδί, αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ότι είχαν γίνει κατασχέσεις λογαριασμών και αναγκάζονταν να διαβιούν με περίπου 1.500 ευρώ το μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η 16χρονη οδηγήθηκε το βράδυ της Τρίτης ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος της απήγγειλε κατηγορίες για άμεση συνέργεια στην απαγωγή και άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβιασμού για λήψη λύτρων.

Αμέσως μετά απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή που την άφησε ελεύθερη, επιβάλλοντάς της τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version