Τετάρτη, 17 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Μνημόσυνο για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Β΄

Μνημόσυνο για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Β΄

Στο μνημόσυνο στη Θεσσαλονίκη χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος.

Μνημόσυνο για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Β΄ τελέστηκε χθες (09-07-2024) στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, μετά την πανήγυρη του τοπικού Αγίου Οσίου Φωτίου του Θετταλού, με αφορμή τη συμπλήρωση 21 χρόνων από την κοίμηση του Μητροπολίτη.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος ενώ τη μνήμη του Μητροπολίτη Παντελεήμονα Β΄ τίμησαν ο Μητροπολίτης πρώην Θεσσαλονίκης Άνθιμος και ο Μητροπολίτης Βρυούλων Παντελεήμων.

Πριν την τέλεση του μνημοσύνου, ο Μητροπολίτης Φιλόθεος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην προσωπικότητα του Μητροπολίτη Παντελεήμονα Β΄, ο οποίος, όπως είπε, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην πόλη της Θεσσαλονίκης μέσα από τη δυναμική παρουσία του, τόσο στα εκκλησιαστικά όσο και στα εθνικά ζητήματα και μέσα από τα κηρύγματά του.

«Αναμφισβήτητα η αυθεντική του αγάπη προς τους τοπικούς Αγίους, όπως και προς την πατρίδα, ιδιαιτέρως δε τη γη της Μακεδονίας, υπήρξαν σημεία αναφοράς καθ΄ όλη την περίοδο της αρχιερατείας του» πρόσθεσε.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο ο Μητροπολίτης Φιλόθεος τέλεσε τρισάγιο στον αύλειο χώρο του ναού, μπροστά στον τάφο του Μητροπολίτη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις