Σάββατο, 20 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Μικρός Μπεν: Αγωνιώδεις έρευνες στον ελαιώνα που βρέθηκαν ίχνη αποσύνθεσης [pics]

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η είδηση ότι βρέθηκαν ίχνη αποσύνθεσης κάτω από ένα δέντρο που φυτεύτηκε μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν, έχει προκαλέσει αναστάτωση και κορυφώνει την αγωνία, την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι νέες έρευνες στην περιοχή που εξαφανίστηκε ο Μπεν Νίνταμ πριν από 25 χρόνια.

Την είδηση μετέδωσε πρώτη η Mirror που επικαλείται δηλώσεις Βρετανών αστυνομικών. Σύμφωνα με αυτές υπάρχουν σημάδια αποσύνθεσης στον ελαιώνα, πίσω από την αγροικία που εξαφανίστηκε ο Μπεν Νίνταμ, πριν από 25 ολόκληρα χρόνια. Οι επικεφαλής της έρευνας έβαλαν το συγκεκριμένο σημείο στο μικροσκόπιο από χθες, όταν διαπίστωσαν από σύγκριση φωτογραφιών, πως ένα από τα δέντρα δεν υπήρχε στο σημείο το 1991 όταν εξαφανίστηκε το παιδί.

Αυτή η διαπίστωση τους έκανε να υποθέσουν πως ο Μπεν ίσως θάφτηκε στο συγκεκριμένο σημείο και έδωσαν εντολή να σκαφτεί η περιοχή για να διαπιστωθεί τι ακριβώς κρύβει.

Ακόμα πάντως σύμφωνα με τους Βρετανούς αξιωματικούς, δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά, αν αυτά τα σημάδια αποσύνθεσης που εντοπίστηκαν προέρχονται από άνθρωπο ή από ζώο. Την απάντηση θα δώσουν τα υπερσύγχρονα εργαστήρια της Αγγλίας σε λίγες μέρες, με τις έρευνες στο σημείο να συνεχίζονται.

Σε δείγματα που είχαν παρθεί από άλλα μέρη των ερευνών βρέθηκαν ίχνη αποσύνθεσης από ένα σκυλί και μια νυχτερίδα. Ο επιθεωρητής Jon Cousins έκανε λόγο για μια ”περιοχή που έχει μεγάλο ενδιαφέρον”. Όπως είπε στους εκπροσώπους των διεθνών μέσων ενημέρωσης: ”αρχίσαμε να σκάβουμε στη βάση μιας συκιάς μετά από μια φωτογραφία που έδειξε ότι φυτεύτηκε όταν το παιδί είχε ήδη εξαφανιστεί.

Αξιωματικοί ανέλυσαν την εικόνα και διαπίστωσαν ότι τραβήχτηκε 10 μέρες μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν. Είναι η παλιότερη καταγραφή και αυτός είναι ο λόγος που επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας σε αυτό το σημείο”.

Φωτογραφίες: EUROKINISSI

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε