Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Μπλόκα Αγροτών: Έκλεισε η εθνική οδός στα Τέμπη και η Εγνατία στην Κομοτηνή!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι αγρότες έκλεισαν τα Τέμπη και η κυκλοφορία στην εθνική οδό γίνεται από εναλλακτικές διαδρομές – Μπλόκο και στην Εγνατία Οδό…

Διακόπηκε η κυκλοφορία στο κομμάτι της ΠΑΘΕ από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση με το Στόμιο, από τις 11.45 και όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, λόγω της κινητοποίησης των αγροτών του μπλόκου των Τεμπών οι οποίοι από τις 12.00 μέχρι τις 14.00 θα αποκλείσουν την Κοιλάδα. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, προ ολίγου κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη

Όλα τα οχήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, θα εκτρέπονται: Από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου (χ/θ 312+000) προς την Π.Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας και στη συνέχεια: είτε θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 351+000) και εν συνεχεία από τον Κόμβο Γυρτώνης [Χ/Θ 365+550 του Π.Α.Θ.Ε.] θα κατευθύνονται προς την Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του Κόμβου Κλειδίου Ημαθίας (χ/θ 474+500). Είτε μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην Ε.Ο. Λάρισας– Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό. 

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα

Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδίου Ημαθίας (χ/θ 474+500) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:

α)είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης θα κινούνται έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και ακολούθως θα εξέρχονται του ΠΑΘΕ στον Κόμβο Πλατυκάμπου και θα κατευθύνονται στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.

β)είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία, θα κινούνται στην περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων, στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Θεσσαλονίκης, την Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου προς κόμβο Βελεστίνου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.

Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα. Εξαιρούνται αττό τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής παραλιακού άξονα Αγιοκάμπου καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών.

”Υπάρχει περίπτωση το κλείσιμο στα Τέμπη να είναι επ’ αόριστου”

Αυτό είπε στα parapolitika 90,1 και τον Νίκο Ευαγγελάτο, το μέλος της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών στα Τέμπη, Παναγιώτης Καλογιάννης: ”Αύριο, έχει φύγει κάλεσμα για όλα τα μπλόκα, θα υπάρξει συνάντηση όλων των μπλόκων αύριο πάλι στις 12:00 μέσα στα Τέμπη. Έχουν καλεστεί οι υπόλοιπες ομάδες, θα υπάρχουν γιατροί, θα υπάρχουν δικηγόροι, θα υπάρχουν οι φορτηγατζήδες που είναι μαζί μας και θα προσπαθήσουμε ναγίνει μια συνεννόηση για να βγουν τα αιτήματα και ο κόσμος θέλουμε ναείναι μαζί μας.Υπάρχει μια περίπτωση από αύριο να είναι επ’ αόριστου”.

Μπλόκο στην Εγνατία Οδό

Οι αγρότες της Ροδόπης απέκλεισαν στις 12:00 έως τις 14:00, τον δυτικό κόμβο της Κομοτηνής, στην Εγνατία Οδό, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στις προβλέψεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Επίσης, οι αγρότες της Ξάνθης θα αποκλείσουν τον δυτικό κόμβο της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της γέφυρας του Νέστου, από τις 12:00 έως τις 13:00, ενώ αναμένεται νέα σύσκεψη, προκειμένου να επανέλθουν με νέο μπλόκο στις 14:00…

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε