Τετάρτη, 24 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Μπλόκα αγροτών: Έκλεισε ο Προμαχώνας – Νέα συνέλευση στα Τέμπη – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί – ΦΩΤΟ

Αγρότης πάνω στο τρακτέρ του στο Άργος - ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αγρότης πάνω στο τρακτέρ του στο Άργος - ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κλειστό παραμένει από τις 12 το μεσημέρι το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία και άγνωστο παραμένει πότε θα ανοίξει, μιας και οι συμμετέχοντες σε αυτό αποφάσισαν πολύωρους αποκλεισμούς, ενώ στα άλλα σημεία της γραμμής Σίνδου, ακολουθούν τα ωράρια 12-14.00 το μεσημέρι και 18.00-21.00 το βράδυ.

Πάντως, υπάρχουν και οι πιο μετριοπαθείς που δεν ακολουθούν πιστά τα προαναφερόμενα ωράρια, αφού όπως λένε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ “δεν θέλουμε να έρθουμε αντιμέτωποι με την κοινωνία και να δημιουργήσουμε κυκλοφοριακά κομφούζιο”, ενώ δεν λείπουν και αυτοί, που απλώς έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους αριστερά και δεξιά στο οδόστρωμα, χωρίς να προβαίνουν σε κανέναν αποκλεισμό.

Κοινή συνισταμένη όλων των αγροτών αποτελεί η αίτησή τους για απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και φορολογικό και εκ νέου κατάρτισή του από μηδενική βάση, με τη δική τους συμμετοχή και με μια χάραξη εθνικής πολιτικής για τον κλάδο, με ορίζοντα 10ετίας τουλάχιστον.

Στο μεταξύ “θερμή υποδοχή” προετοιμάζουν αύριο στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα που θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που προγραμματίστηκε για τις 15.00 το μεσημέρι στην πλατεία της ΧΑΝΘ, δίπλα ουσιαστικό στο σημείο όπου ο υπουργός θα εγκαινιάσει την 26η Agrotica. Επίσης, αύριο, θα δέσουν τα καΐκια τους στον Θερμαϊκό κόλπο, στο ύψος της Αριστοτέλους, οι παράκτιοι αλιείς της ευρύτερης περιοχής, από Μουδανιά μέχρι και Κατερίνη, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του σχετικού συλλόγου Νέας Κρήνης Μάνθος Παγώνης. Παράλληλα, απεργία και συμμετοχή στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας εξήγγειλαν για αύριο και οι παραγωγοί Λαϊκών αγορών.

Η εικόνα στα μπλόκα της Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας

Στον Νομό Πιερίας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιάννη Δημαλή, το «μεσημέρι θα κλείσουν συμβολικά από τις 14:00 και για μια ώρα, ενώ θα παρακολουθούμε στενά τι γίνεται σε πανελλαδικό επίπεδο». Υπενθυμίζεται ότι στον Νομό Πιερίας έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην Κατερίνη και το απόγευμα προγραμματίζεται συνάντηση στην κεντρική πλατεία.

Στον κόμβο τη Κουλούρας στην Ημαθία -μπλόκο της Πρωτοβουλίας Αγροτών δυναμικότητας 400 τρακτέρ- οι συμμετέχοντες τηρούν στάση αναμονής, προχωρώντας σε αιφνιδιαστικούς μισάωρους αποκλεισμούς. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί συμμετέχοντες από το συγκεκριμένο μπλόκο αποχωρούν και κατευθύνονται σε αυτό που βρίσκεται λίγο πιο μπροστά, στον κόμβο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας. Στο συγκεκριμένο μπλόκο, η δύναμη έχει ενισχυθεί και υπερβαίνει τα 750 τρακτέρ, ενώ συμμετέχουν απλοί πολίτες, αλλά και κτηνοτρόφοι και άλλες επαγγελματικές ομάδες της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Παναγιώτη Μεσαλά.

Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις 20/1 η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ κλείνουν και οι παρακαμπτήριοι δρόμοι συμβολικά και όχι για περισσότερο από μισή ώρα κάθε φορά. Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Παναγής, και σήμερα 18:00-21:00 το βράδυ θα κλείσει και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στο Νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στον δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα. Το δεύτερο μπλόκο είναι αυτό που έχει «κατασκηνώσει» στο τελωνείο Εξοχής και το τρίτο είναι αυτό πηγαίνοντας για Καβάλα, στα Μάρμαρα του Σκαρή. Και αυτοί συντάσσονται με τη γραμμή της συνάντησης στη Σίνδο.

Στον νομό του Κιλκίς, το μπλόκο αριθμεί περισσότερα από 450 τρακτέρ και βρίσκεται επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Πεστριτσίου. Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιώργο Λασκάκη, δύναμη του μπλόκου κατευθύνθηκε ήδη στο τελωνείο Δοϊράνης, στα σύνορα της Ελλάδας με την πΓΔΜ. Στο μεταξύ, περισσότερα από 180 τρακτέρ έχουν κατασκηνώσει στο τελωνείο των Ευζώνων και τονίζεται ότι πρόκειται για το μπλόκο Πολυκάστρου Νομού Κιλκίς. Και αυτοί συντάσσονται με την απόφαση της Σίνδου.

Στον νομό Πέλλας παραμένουν τα μπλόκα στη γέφυρα Σερβικά στα Γιαννιτσά, στο Μελίσσι και τον κόμβο Μανδάλου, ενώ στη «θέση του» παραμένει και αυτό στη Χαλκηδόνα, ενώ όλα ακολουθούν τη «γραμμή», που αποφασίστηκε στη Σίνδο.

Στον νομό Θεσσαλονίκης έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 600 τρακτέρ στο Δερβένι και στα Βασιλικά ανατολικής Θεσσαλονίκης και θα κάνουν και σήμερα 12:00-14:00 το μεσημέρι συμβολικούς αποκλεισμούς. Στήθηκε και το μπλόκο στα «πράσινα φανάρια», τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», από αγρότες και κτηνοτρόφους της ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Νομού Χαλκιδικής. Οι συμμετέχοντες σε αυτό, δεν προτίθενται να προβούν σε κάποια κινητοποίηση, ωστόσο θα δώσουν «παρών» στο συλλαλητήριο της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη. Στο μεταξύ, λίγα μέτρα πιο πάνω, έχει στηθεί το μπλόκο του αεροδρομίου “Μακεδονία”, που θα “μπλοκάρει” το δρόμο από τις 19.30 και για μία ώρα.

Στον νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στο 1ο χιλιόμετρο Πολυγύρου Θεσσαλονίκης, είναι δυναμικότητας άνω των 700 συνολικά και συμμετέχουν περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι, των οποίων το ένα όχημα ισούται με τρία τρακτέρ. Έχουν προγραμματιστεί συμβολικοί αποκλεισμοί, για το μεσημέρι.

Στα διόδια των Μαλγάρων υπερβαίνουν τα 800 τρακτέρ τα οποία βρίσκονται παρατεταγμένα και σήμερα θα «μπλοκάρουν» το δρόμο και το απόγευμα από τις 18:00 μέχρι και τις 21:00 το βράδυ. Στο σημείο βρίσκονται και περισσότερα από 100 νταλίκες, φορτηγά, ταξί και τουριστικά λεωφορεία.

Στον χορό των κινητοποιήσεων εισήλθαν ακόμα πιο δυναμικά οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα σε Καστοριά και Φλώρινα. Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αγροτοσυνδικαλίστρια ‘Αννα Μόσχου, «δύναμη από το μπλόκο του ‘Αργους Ορεστικού της Καστοριάς, βρίσκεται στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, όπου και σήμερα θα γίνουν αποκλεισμοί 12-13.00 το μεσημέρι και 17-18.00 το απόγευμα».

Μπλόκο αγροτών στήθηκε και στην εθνική οδό Φλώρινας – Έδεσσας στον κόμβο Αντιγόνου από τον Δήμο Αμυνταίου και από τον Αγροτικό Σύλλογο Πύργων. Μπλόκα έχουν δημιουργηθεί σε δύο σημεία στα Γρεβενά και ενδυναμώνεται το μπλόκο στα διόδια στον Πολύμυλο Κοζάνης. 

Νέα συνέλευση θα κάνουν το απόγευμα οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών

Νέα συνέλευση θα πραγματοποιήσουν σήμερα, στις 18:00, οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, μετά την ολοκλήρωση του πρωινού τρίωρου αποκλεισμού της Κοιλάδας, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη και θα τελειώσει στις 15:00, προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα. 

Αγρότες σατιρίζουν πολιτικά πρόσωπα στο μπλόκο της Νίκαιας - ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες προσανατολίζονται- μεταξύ άλλων- σε σταδιακή αύξηση των ωρών αποκλεισμού των Τεμπών, ξεκινώντας από αύριο. Γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα και στο μπλόκο της Νίκαιας, όπου η κυκλοφορία, από την πρώτη ημέρα που στήθηκαν τα μπλόκα, έχει διακοπεί λόγω του μεγάλου αριθμού των τρακτέρ που έχουν καταλάβει το οδόστρωμα, προκειμένου να υπάρξει επίσης συντονισμός ενεργειών, με πρώτο βασικό «σταθμό» τη δυναμική συμμετοχή στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.  

Μεγάλη αυτοκινητοπορεία αγροτών σε Άργος, Ναύπλιο και παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή ενότητα Αργολίδας

Έγινε μεγάλη αυτοκινητοπορεία αγροτών και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του διοικητηρίου της περιφερειακής ενότητας Αργολίδας. Οι αγρότες στις 12.00 το μεσημέρι μπήκαν με δύναμη διακοσίων περίπου τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων από το μπλόκο του Κουτσοποδίου στην πόλη του ‘Αργους και μέσω των κεντρικών οδών έφτασαν στην πλατεία, όπου για λίγο στάθμευσαν και από μικροφώνου εξέθεσαν τα αιτήματά τους για να γίνουν γνωστά στους πολίτες. Ακολούθως κατευθύνθηκαν στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς, όπου σήμερα υπολειτουργούσε, αφού οι παραγωγοί λαϊκών αγορών συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των αγροτών και στην συνέχεια βγήκαν από την πόλη, έχοντας όμως προκαλέσει κυκλοφοριακή ασφυξία στην πόλη.

Αγρότες στην Αργολίδα πετούν πορτοκάλια - ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην συνέχεια οι αγρότες κατευθύνθηκαν στο Ναύπλιο, όπου μέσω της 11ης μπήκαν στην πόλη κι έφτασαν στην πλατεία Δικαστηρίων, δημιουργώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πόλη και από εκεί κατευθύνθηκαν στην παραλιακή Ναυπλίου – Νέας Κίου και αυτή την ώρα πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του διοικητηρίου της περιφερειακής ενότητας κι εσπεριδοκαλλιεργητές πέταξαν κλούβες με πορτοκάλια.

Ο επικεφαλής της συντονιστικής των αγροτών της Αργολίδας, Δημήτρης Δήμας, σημείωσε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, «αγωνιζόμαστε για να πάρει πίσω η κυβέρνηση το ασφαλιστικό που είναι σκέτη φορολογία κι αν ισχύσει, εμείς για να πληρώσουμε τον ΟΓΑ και τους φόρους θα πρέπει να δανειστούμε» και πρόσθεσε ότι, «θέλουμε διάλογο από μηδενική βάση».

Τρακτέρ στο Ναύπλιο - ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι αγρότες ολοκληρώνοντας την παράσταση διαμαρτυρίας θα επιστρέψουν στο μπλόκο του Κουτσοποδίου και ο κ. Δήμας κάλεσε να τους ενισχύσουν στο μπλόκο και οι άλλες επαγγελματικές τάξεις της Αργολίδας που θίγονται από το ασφαλιστικό. Στο μεταξύ να σημειώσουμε ότι σήμερα υπολειτούργησε στην Τρίπολη και η λαϊκή αγορά Μπασιάκου, αφού περισσότεροι από τους μισούς πάγκους ήταν κενοί λόγω της συμμετοχής των παραγωγών στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό.

Πορείες διαμαρτυρίας στην Άρτα και τα Ιωάννινα – Δίωροι αποκλεισμοί δρόμων στα μπλόκα

Συμβολικό αποκλεισμό της ΔΟΥ ‘Αρτας και του Δημαρχείου, καθώς επίσης και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή οδό, πραγματοποίησαν στις 10 το πρωί ,αγρότες ,κτηνοτρόφοι, μέλη συνδικαλιστικών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων του Νομού. Στα δύο μπλόκα που έχουν στηθεί στο Νομό, στο Κομπότι στην Εθνική οδό ‘Αρτας-Αντιρίου, αλλά και στην παλιά γέφυρα, πραγματοποιούνται καθημερινά μεσημέρι και αργά το απόγευμα δίωροι αποκλεισμοί δρόμων. Ανάλογη είναι η εικόνα στα άλλα μπλόκα της Ηπείρου, στον κόμβο του Λούρου, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στην εθνική οδό Ιωαννίνων- Κακκαβιάς.

Το μεσημέρι κτηνοτρόφοι από τα Ιωάννινα, έκαναν πορεία με τα τρακτέρ τους στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ έξω από το κτίριο της Περιφέρειας, έκαψαν δέματα με σανό. Οι αγρότες της Ηπείρου, οργανώνονται για να μεταβούν αύριο στην Θεσσαλονίκη όπου θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στην έκθεση Αγρότικα. Μεγάλη αυτοκινητοπορεία αγροτών σε Άργος, Ναύπλιο και παράσταση διαμαρτυρίας στην περιφερειακή ενότητα Αργολίδας

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αυτοκινητοπορεία αγροτών και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του διοικητηρίου της περιφερειακής ενότητας Αργολίδας. Οι αγρότες στις 12.00 περίπου το μεσημέρι μπήκαν με δύναμη διακοσίων περίπου τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων από το μπλόκο του Κουτσοποδίου στην πόλη του ‘Αργους και μέσω των κεντρικών οδών έφτασαν στην πλατεία, όπου για λίγο στάθμευσαν και από μικροφώνου εξέθεσαν τα αιτήματά τους για να γίνουν γνωστά στους πολίτες. Ακολούθως κατευθύνθηκαν στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς, όπου σήμερα υπολειτουργούσε, αφού οι παραγωγοί λαϊκών αγορών συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των αγροτών και στην συνέχεια βγήκαν από την πόλη, έχοντας όμως προκαλέσει κυκλοφοριακή ασφυξία στην πόλη.

Στην συνέχεια οι αγρότες κατευθύνθηκαν στο Ναύπλιο, όπου μέσω της 11ης μπήκαν στην πόλη κι έφτασαν στην πλατεία Δικαστηρίων, δημιουργώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πόλη και από εκεί κατευθύνθηκαν στην παραλιακή Ναυπλίου – Νέας Κίου και αυτή την ώρα πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του διοικητηρίου της περιφερειακής ενότητας κι εσπεριδοκαλλιεργητές πέταξαν κλούβες με πορτοκάλια.

Ο επικεφαλής της συντονιστικής των αγροτών της Αργολίδας, Δημήτρης Δήμας, σημείωσε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, «αγωνιζόμαστε για να πάρει πίσω η κυβέρνηση το ασφαλιστικό που είναι σκέτη φορολογία κι αν ισχύσει, εμείς για να πληρώσουμε τον ΟΓΑ και τους φόρους θα πρέπει να δανειστούμε» και πρόσθεσε ότι, «θέλουμε διάλογο από μηδενική βάση».Οι αγρότες ολοκληρώνοντας την παράσταση διαμαρτυρίας θα επιστρέψουν στο μπλόκο του Κουτσοποδίου και ο κ. Δήμας κάλεσε να τους ενισχύσουν στο μπλόκο και οι άλλες επαγγελματικές τάξεις της Αργολίδας που θίγονται από το ασφαλιστικό. Εν τω μεταξύ να σημειώσουμε ότι σήμερα υπολειτούργησε στην Τρίπολη και η λαϊκή αγορά Μπασιάκου, αφού περισσότεροι από τους μισούς πάγκους ήταν κενοί λόγω της συμμετοχής των παραγωγών στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό. 

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε Ηράκλειο και Χανιά

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι στα Χανιά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.Την κινητοποίηση διοργάνωσαν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτών και ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος, μέλη των οποίων, με τα αγροτικά οχήματά τους, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, όπου μοίρασαν φυλλάδια σε πολίτες, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό. 

Ακολούθησαν ομιλίες από εκπροσώπους των διοργανωτών της κινητοποίησης, καθώς και από εκπροσώπους φορέων, στις οποίες κυριάρχησε το αίτημα για απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.Στη συνέχεια, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, με πομπή οχημάτων, κορνάροντας μέσα από την πόλη, κατευθύνθηκαν προς την εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου, συγκεκριμένα στη διασταύρωση προς «Μεγάλα Χωράφια», όπου και θα παραμείνουν. Το πρώτο κλείσιμο του δρόμου, είχε διάρκεια 15 λεπτά, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συνεχίσουν να κλείνουν για λίγα λεπτά την εθνική οδό. 

«Θα παραμείνουμε εδώ όσο χρειαστεί και μέχρι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που αποτελεί για εμάς ταφόπλακα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Τσουρουνάκης. Όπως τόνισε, στόχος της κινητοποίησής τους δεν είναι να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες, αλλά να ενημερωθούν για τον αγώνα των αγροτών.Στον χώρο της κινητοποίησης οι αγρότες έστησαν μία πρόχειρη κατασκευή σε σημείο που δεν παρεμποδίζει την κυκλοφορία και έχουν υψώσει πανό, ενώ στην περιοχή υπάρχει και αστυνομική δύναμη, κυρίως, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας. Οι συγκεντρωμένοι αγρότες και κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή με τα μπλόκα άλλων περιοχών της χώρας, συντονίζοντας από κοινού τη δράση τους.

Στην Ανατολική Κρήτη, εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, με μπλόκα και καταλήψεις και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες τους για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό και το φορολογικό. Στο Ηράκλειο, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι προχώρησαν, για δεύτερη ημέρα, στον αποκλεισμό των γραφείων του ΟΓΑ, ενώ αγρότες της περιοχής Αστερουσίων Ηρακλείου βρίσκονται με τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητά τους στον κόμβο των Πραιτωρίων, από όπου καλούν όλους τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να στηρίξουν τον αγώνα. Επίσης, σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο μηχανοκίνητη πορεία, στην οποία συμμετείχαν αγρότες με τα αυτοκίνητά τους, με πρωτοβουλία των Αγροτικών Συλλόγων Αρχανών και Αστερουσίων. 

Στο μεταξύ, στον κόμβο του Οροπεδίου παραμένουν αγρότες από το Λασίθι, κλείνοντας κατά διαστήματα τον δρόμο, ενώ αγρότες του νομού συγκεντρώθηκαν και στην Παχειά Αμμο, από την περιοχή της Ιεράπετρας, της Σητείας και του Μεραμβέλλου Λασιθίου, οι οποίοι, επίσης, κατά διαστήματα κλείνουν τον δρόμο.  Την ίδια ώρα, το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας εξέδωσε ψήφισμα στήριξης και συμπαράστασης στον αγώνα τους, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «ο αγροτικός κόσμος και κατ’ επέκταση ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας, που αποτελούν βασικούς πυλώνες της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής ανάπτυξης, πλήττεται βάναυσα από τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση». Παράλληλα, οι αγρότες ετοιμάζονται για το μεγάλο παγκρήτιο συλλαλητήριο, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου, στο Ηράκλειο, με μηχανοκίνητη πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε