Ικανοποιημένος από τη λειτουργία του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, αλλά από τις συναντήσεις που πραγματοποιεί στην πόλη ο Αλέξης Τσίπρας με ξένους ηγέτες, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο FM 104,9».
«Ήμουν επιφυλακτικός αλλά…»
«Εγώ ήμουν πολύ επιφυλακτικός για τη δημιουργία γραφείου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, εν τέλει όμως φαίνεται ότι αποδίδει τουλάχιστον στην περίπτωση του δήμου» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι «τρία θέματα που θέσαμε απευθείας στον πρωθυπουργό, ακούστηκαν και μάλιστα με ταχύτητα, αποδεικνύοντας ότι είναι καλή η κίνηση δημιουργίας γραφείου πρωθυπουργού. Σημαντικό όμως για την πόλη είναι και το ότι συναντάει ξένους ηγέτες στη Θεσσαλονίκη».
Ο Γιάννης Μπουτάρης σχολίασε τις κινήσεις αναβάθμισης που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή, στις οποίες αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι «η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκη-Καβάλα-Μπουργκάς είναι σημαντική για την ανάπτυξη της πόλης, όπως και το ότι παίρνει μπροστά το λιμάνι και το αεροδρόμιο “Μακεδονία”».
Συνάντηση με Άνθιμο
Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο αμέσως μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο της ΔΕΘ και συζήτησαν το θέμα της παραχώρησης του οικοπέδου του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος».
«Η κυβέρνηση και εμείς θέλουμε αυτά τα στρέμματα που ήταν το ορφανοτροφείο να γίνουν πάρκο και παιδικός σταθμός. Θεωρώ όμως ότι είναι απαραίτητο να γίνει και το ίδρυμα χρόνιων νοσημάτων που προγραμματίζει και έχει και τα χρήματα για να κατασκευάσει η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Πρότεινα μια λύση που είναι καλή για όλους και περικλείει και τις δύο προτάσεις» επισήμανε ο κ. Μπουτάρης.
Σχολιάζοντας τα έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν στο σημείο διασταύρωσης των διαδρόμων προσγείωσης και απογείωσης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», είπε ότι «το αεροδρόμιο δεν πρέπει να μείνει ούτε μια μέρα κλειστό. Δεν είναι απαραίτητο να γίνει το έργο κατά την εκτίμηση των τεχνικών όλων των αεροπορικών εταιρειών. Όπως λένε οι πτήσεις θα μειωθούν κατά 60%, δεν μπορούν οι εταιρείες να αλλάζουν τα δρομολόγια τους. Πρέπει να το αναλάβει ο πρωθυπουργός, να καταλάβει ότι δεν είναι απαραίτητο το έργο και να σταματήσει αυτή η ιστορία».
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ