Site icon NewsIT

Μπουτάρης προς δημοτικούς αστυνομικούς: Είμαστε στην ίδια πλευρά – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

10.07.2013 | 15:54
ΦΩΤΟ από το thousandnews.gr

ΦΩΤΟ από το thousandnews.gr

Στις 12.00 το μεσημέρι κατέληξε στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης η μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης, που έκαναν οι δημοτικοί αστυνομικοί, διαμαρτυρόμενοι στην πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει την υπηρεσία τους και να τους μετατάξει στην ΕΛ.ΑΣ.

Όπως διαβάζουμε στο thousandnews.gr οι δημοτικοί αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν αρχικά στη διεύθυνση της Δημοτικής Αστυνομίας στη Μοναστηρίου και ξεκίνησαν την πορεία τους άλλοι με τα πόδια και άλλοι με τα περιπολικά, τις μηχανές και τα ποδήλατα της υπηρεσίας τους με κατεύθυνση το δημαρχείο δημιουργώντας μία εξαιρετικά έντονη ατμόσφαιρα με τις σειρήνες, τις κόρνες και τις σφυρίχτρες τους.

Τις πινακίδες των οχημάτων τους είχαν καλύψει με λευκά χαρτιά, ενώ στους φανούς είχαν κρεμάσει πωλητήρια στα οποία αναγραφόταν: “Πωλείται – Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης – Τρόικα”.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί κινήθηκαν από την Εγνατία στη Λεωφόρο Νίκης για να καταλήξουν στη Βασιλέως Γεωργίου όπου την ίδια ώρα βρίσκονταν συγκεντρωμένοι δημοτικοί υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες που κινδυνεύουν με απόλυση.
Ένα από τα συνθήματα που αντηχούσαν έξω από το δημαρχιακό μέγαρο είναι: “Ψωμί, Παιδεία, Εργασία. Κυριάκο Μητσοτάκη τα πήρες και τα τρία”.

Λίγο πριν από τις 12.30 αντιπροσωπεία των δημοτικών αστυνομικών μπήκε στο δημαρχείο και είχε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο κ. Αβραμόπουλο, στον οποίο και επέδωσε ψήφισμα με το οποίο ζήτησε να συγκληθεί άμεσα δημοτικό συμβούλιο και να αποφασιστεί η στήριξη των δημοτικών αστυνομικών προκειμένου να μην απολυθούν και να απορροφηθούν σε άλλα πόστα του δήμου.

Αμέσως μετά ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, μίλησε ο ίδιος τους δημοτικούς υπαλλήλους λέγοντάς τους ότι βρίσκονται στην ίδια και όχι σε αντίθετη πλευρά και τα συμφέροντά τους είναι κοινά.

Για το λόγο αυτό συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή προκειμένου να συνταχθεί ψήφισμα που θα δηλώνει την αντίθεστη του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου στην κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών και θα αποσταλεί στην κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμα:

Κραυγή αγωνίας και πορείες από τους εργαζόμενους στους Δήμους σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Δεν τα βρήκαν για σχολικούς φύλακες και Δημοτική Αστυνομία

Πιπιλή μαινόμενη! Να απολυθεί ο Μπαλασόπουλος ως κατάπτυστο παράδειγμα ρουσφετολογικής αναρρίχησης

4.200 σε κινητικότητα μέχρι τέλος Ιουλίου – Αιχμές Μητσοτάκη κατά Μανιτάκη: Δε βρήκα ούτε ένα όνομα για την κινητικότητα

Οι απολύσεις στο Δημόσιο θα μεγαλώσουν τις ουρές των ανέργων

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version