Τρίτη, 2 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Μύκονος: Η παραδοσιακή όψη του νησιού σε πανηγύρι ψαράδων με παρούσα την Κατερίνα Μονογυιού

Μύκονος: Η παραδοσιακή όψη του νησιού σε πανηγύρι ψαράδων με παρούσα την Κατερίνα Μονογυιού

Η Μύκονος υποδέχεται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες, όμως οι ντόπιοι ζουν με τους δικούς τους ρυθμούς. Σε πανηγύρι ψαράδων, διασκέδασαν με την ψυχή τους. Παρούσα και η Κατερίνα Μονογυιού.

Πανηγύρι στην Μύκονο; Κι όμως υπάρχουν! Πίσω από την λάμψη και την πολυτέλεια στο νησί των Ανέμων κρύβεται η πραγματική ζωή των Μυκονιατών, οι οποίοι τηρούν τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις. Ο δημοσιογράφος Πέτρος Νάζος βρέθηκε με την κάμερα του Mykonos Live TV στην μικρή γιορτή των ψαράδων που πραγματοποιείται κάθε χρόνο ανήμερα των Αγίων Αποστόλων, κάτω από τους πολυφωτογραφημένους Μύλους.

Ο Λευτέρης Σικινιώτης ξεσήκωσε με το βιολί του τους παρευρισκόμενους σε νησιώτικους ρυθμούς. Το μενού περιλάμβανε ζουμί από κρέας για να στρώσει το στομάχι ώστε να αντέξει το άφθονο κρασί και τα φαγητά που θα ακολουθούσαν: το βραστό κρέας, τις σουπιές γιουβέτσι, τις γαρίδες και το γιαχνί.

Όλα τους εδέσματα ταπεινά, αλλά που συναγωνίζονταν σε νοστιμιά αυτά των καλύτερων σεφ γιατί ήταν μαγειρεμένα με αγάπη. Το στοιχείο όμως που έκανε αυτή την γιορτή χαράς και κεφιού ξεχωριστή δεν ήταν άλλο από το αίσθημα της φιλοξενίας που ήταν διάχυτο.

Όλοι, ντόπιοι, Έλληνες και ξένοι τουρίστες, ήταν καλοδεχούμενοι, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε μυκονιάτικο πανηγύρι. Το παρών έδωσαν επώνυμοι Μυκονιάτες και φίλοι του νησιού όπως η βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού, ο αντιδήμαρχος Μυκόνου Δημήτρης Κουτσούκος, η ιδρύτρια της οικολογικής ομάδας All For Blue Κατερίνα Τοπούζογλου και ο Σαράντος Φάκλαρης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις