Site icon NewsIT

“Μυρίζει” μπαρούτι πάλι στις Σκουριές! Τρεις τραυματίες και δύο συλλήψεις γυναικών – ΦΩΤΟ

19.02.2014 | 19:57
ΦΩΤΟ FACEBOOK

ΦΩΤΟ FACEBOOK

Οι κάτοικοι της Ιερισσού λένε ότι τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με αγριότητα στον κόσμο, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι πολίτες...

Οπως δήλωσε στο Newsit o εκπρόσωπος των κατοίκων της Ιερισσού Τόλης Παπαγεωργίου,
“είναι τώρα 3 με 4 μέρες που ο κόσμος ζητάει από τον εισαγγελέα να διακοπούν οι εργασίες της ‘Ελληνικός Χρυσός’ στο δρόμο από το Χονδρό Δένδρο γιατί από τις αναλύσεις που κάναμε στα υλικά που ρίχνουν διαπιστώσαμε υψηλές περιεκτικότητες σε αρσενικό και μόλυβδο και ως εκ τούτου όλη η περιοχή μολύνεται από τα υλικά αυτά.
Κανείς δε μας έδωσε σημασία και έτσι ο κόσμος αποφάσισε να πάει επάνω και να εμποδίσει τους εργάτες να ρίξουν αυτά τα υλικά. Η αστυνομία μετά από αυτά επιτέθηκε στους διαδηλωτές και έχουμε 3 τραυματίες, έναν άνδρα τον Γιώργο Αδράνη που είναι πιο σοβαρά και δύο γυναίκες. Κάναμε έκκληση για ασθενοφόρο πολύ ώρα και πριν λίγο ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου”.

Σύμφωνα με τον κύριο Παπαγεωργίου έγιναν δύο συλλήψεις γυναικών. Ο ίδιος είπε στο NewsIT, οτι στο σημείο πήγαν 4 με 5 διμοιρίες των ΜΑΤ και επιτέθηκαν χωρίς λόγο στο κόσμο, κάνοντας και χρήση χημικων.

Δείτε κάποιες από τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν στο Facebook:

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, τα τρία άτομα που συνελήφθησνα ειναι δύο γυναίκες 30 και 47 ετών και ένας άνδρας 55 ετών
και κατηγορούνται ότι απέκλεισαν το δρόμο που οδηγεί στο εργοστάσιο της “Ελληνικός Χρυσός” στις Σκουριές.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απείθειας και της παράνομης βίας.
Οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας ότι :”Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα ότι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά διαδηλωτών. Αντίθετα, ομάδα ατόμων δε συμμορφώνονταν με συνεχείς αστυνομικές συστάσεις και εντολές να απομακρυνθούν από το σημείο. Οι διατιθέμενες αστυνομικές δυνάμεις δεν προέβησαν σε χρήση δακρυγόνων μέσων εναντίον των διαδηλωτών, αλλά τους απομάκρυναν με την σωματική τους παρουσία”.

“Όλες οι ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων έγιναν στο πλαίσιο της νομιμότητας και με πλήρη σεβασμό των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή φωτό: Facebook

Ρεπορτάζ: Ισμήνη Λέντζου

Διαβάστε ακόμα:

Ένταση και συλλήψεις στις Σκουριές! Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός

Καταδικάστηκε γυναικολόγος στη Χαλκίδα γιατί… έκανε άμβλωση σε γυναίκα που δεν ήταν καν έγκυος!

Πάτρα: Προφυλακιστέος ο 43χρονος που κατηγορείται ότι βίασε και “φυλάκισε” 16χρονη

Σέρρες: Δεκάδες τρακτέρ παρατάχθηκαν στον κόμβο Κερδυλλίων

Tags:

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version