Δευτέρα, 19 Αυγ.
30oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Ανησυχία Μουζάλα μετά τα επεισόδια – ”Να διακρίνουμε τον Γιάννη Αγιάννη από τον εγκληματία”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αναφορικά με τα επεισόδια που ξέσπασαν το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης στο hot spot της Λέσβου, κατά την επίσκεψη του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα…

και του Ολλανδού ομολόγου του Κλας Ντάικοφ, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι η εν λόγω κατάσταση μετέτρεψε «μια χρήσιμη για την Ελλάδα συνάντηση σε εξέγερση». Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Μουζάλας αναφέρεται γενικότερα στη διαχείριση του μεταναστευτικού και στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και υποστηρίζει την ανάγκη αντιμετώπισης με αυστηρότητα της όλης κατάστασης, αλλά και με επιείκεια. «Να διακρίνουμε τον Γιάννη Αγιάννη από τον εγκληματία γιατί αλλιώς θα γίνουμε Ιαβέρης» λέει. Παράλληλα, δηλώνει «ανήσυχος», δεν δηλώνει «περήφανος», επισημαίνει όμως ότι «όλοι προσπαθούν πάρα πολύ».

Αναφερόμενος στη χθεσινή εξέγερση, ο κ. Μουζάλας είπε: «Υπήρξαν μικρές εξεγέρσεις, οι οποίες αργότερα το βράδυ μεγάλωσαν και σε κάποια φάση χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία. Υπήρξαν 15 τραυματίες από αυτούς που λέμε ανήλικα και λέω «που λέμε» γιατί είναι και μεγάλα παιδιά 16, 17 χρονών. Ευτυχώς δεν είναι σοβαρά τα τραύματα. Μέσα από τους ανεξάρτητους μεταφραστές διαπιστώσαμε ότι οι ίδιοι λένε ότι προκλήθηκαν από φασαρίες που είχαν μεταξύ τους οι εθνότητες, Πακιστανοί και Αφγανοί, και ότι δεν ήταν από αστυνομική βία ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σε αυτές τις καταστάσεις και τέτοια φαινόμενα θα υπάρχουν. Και θα κρίνεται κάθε φορά η ικανότητά μας να τα αντιμετωπίζουμε με τον καλύτερο τρόπο».

Σχετικά με την άσκηση βίας χθες στο hotspot της Μόριας ο κ. Μουζάλας υποστήριξε: «χρησιμοποιήθηκε και βία, διότι έπρεπε να χρησιμοποιηθεί. Το αν υπήρξε λίγο παραπάνω ή λίγο παρακάτω θα φανεί. Αυτά που εγώ είδα μπροστά μου, δείχνανε μια αυστηρότητα η οποία ήταν αναγκαία. Σας μιλάω γι’ αυτό που είδα. Περιμένουμε τέτοιες εκρήξεις, το παιχνίδι θα κριθεί από την ικανότητά μας να τις αντιμετωπίζουμε και επίσης θα κριθεί από τη δυνατότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγγυηθεί την εφαρμογή της συμφωνίας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε