Site icon NewsIT

Μυτιλήνη: Μαθητές λυκείου κατασκεύασαν υδρορομπότ

02.05.2013 | 16:15
ΦΩΤΟ από το emprosnet.gr

ΦΩΤΟ από το emprosnet.gr

Ένα πρωτότυπο ρομπότ, για την ακρίβεια ένα… υδρορομπότ, που κινείται με τηλεχειριστήριο, κατασκεύασαν οι μαθητές τής Α΄ τάξης του 4ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης.

Όπως διαβάζουμε στο lesvospost.com το δημιούργημα των παιδιών, που έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος-project της τάξης τους σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Εργαστήριο “Sea Grant” του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (ΜΙΤ),
είναι μια ρομποτική κατασκευή υποβρύχιας χρήσης, που ως αποστολή της έχει τη συλλογή στοιχείων του θαλάσσιου/υδάτινου περιβάλλοντος στο οποίο κινείται.

Το πρόγραμμα που εφαρμόζουν οι μαθητές, έχει τίτλο “Sea Perch” και είναι ένα πρωτότυπο πρόγραμμα ρομποτικής, μέσω του οποίου εκπαιδεύονται οι καθηγητές και με τη σειρά τους εκπαιδεύουν τους μαθητές τους στην κατασκευή ενός υποβρύχιου ROV (Remotely Operated Vehicle – Τηλεκατευθυνόμενο Όχημα).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΜΠΡΟΣ το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε στο MIT Sea Grant (MITSG) το 2003, έχει ως στόχο να κινήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις επιστήμες, την τεχνολογία και τις εφαρμογές τους.

Η ομάδα κατασκευής του υδρορομπότ,
που ξεκίνησε με το στήσιμο του σκελετού του, προχώρησε στην κατασκευή του τηλεχειριστηρίου, τη δοκιμή λειτουργίας σε πισίνα και τον προγραμματισμό πλακέτας αισθητήρων,
αποτελείται από συνολικά 17 μαθητές και δύο καθηγητές του Σχολείου.

Το υδροδομπότ δοκιμάστηκε με επιτυχία στην πισίνα ξενοδοχείου πριν από λίγες ημέρες. Μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι τώρα ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη δημιουργία τους.

Διαβάστε ακόμα:

Με χειροπέδες οι δύο γονείς που κατηγορούνται ότι έκαναν όργια με τα ίδια τους τα παιδιά!

Οκτώ κιλά ηρωίνης μύρισε ο Ντιέγκο σε αυτοκίνητο στο τελωνείο Κήπων

Βάζουν εισιτήριο στους καταρράκτες της Έδεσσας

Εύβοια: Το σπασμένο φλας πρόδωσε τον οδηγό που σκότωσε και εγκατέλειψε 57χρονο!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version