Site icon NewsIT

Μυτιλήνη: Παιδικά δάκρυα που σφίγγουν το στομάχι – Η στιγμή που πρόσφυγες φτάνουν στη στεριά (Βίντεο)!

01.11.2015 | 19:35
ΦΩΤΟ από Τηλεόραση Alpha

ΦΩΤΟ από Τηλεόραση Alpha

Πρόσφυγες και μεταναστες φτάνουν εξαντλημένοι στη στεριά και ξεσπούν - Συγκλονιστικές εικόνες στην περιοχή του αεροδρομίου...

Συγκλονισμένοι είναι διασώστες, λιμενικοί, ψαράδες αλλά και οι κάτοικοι της Λέσβου που σπεύδουν στις ακτές του νησιού, αψηφώντας τους θυελλώδεις ανέμους, προκειμένου να βοηθήσουν στη διάσωση των ανθρώπων που προσπαθούν να φτάσουν στην Ελλάδα. Στη Λέσβο τις τελευταίες τρεις ημέρες 14 παιδιά πνίγηκαν, όταν βυθίστηκε το δουλεμπορικό στο οποίο επέβαιναν, ενώ άλλα 16 παιδιά χάθηκαν στα μανιασμένα κύματα σε ναυάγια δουλεμπορικών σε Ρόδο, Καλόλιμνο, Αγαθονήσι και Σάμο.

Η κάμερα του Alpha κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες με πρόσφυγες και μεταναστες να φτάνουν εξαντλημένοι στη στεριά, στην περιοχή του αεροδρομίου. Μικροί και μεγάλοι έχουν ζήσει εφιαλτικές εικόνες και ξεσπούν σε δάκρυα. Οι διακινητές τους εγκατέλειψαν μεσοπέλαγα, αφού πρώτα τους είχαν πάρει χιλιάδες ευρώ.

 Αστυνομικοί συγκλονισμένοι από το δράμα των προσφύγων, με δικά τους έξοδα αγόρασαν τρόφιμα και στη συνέχεια τα μοίρασαν στα προσφυγόπουλα στο κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια. Οι τραγωδίες και οι συγκλονιστικές εικόνες συνεχίζονται με τον Αλέξη Τσίπρα να ετοιμάζεται να επισκεφθεί εκ νέου τη Λέσβο την επόμενη εβδομάδα μαζί με τον Μάρτιν Σουλτς.

Η Αθήνα έχει πρωτοστατήσει στη διαδικασία ενεργοποίησης των θεσμών στην ΕΕ ώστε να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό ως κοινό ευρωπαϊκό ζήτημα και επομένως η επίσκεψη του Μάρτιν Σουλτς δημιουργεί προσδοκίες ώστε να κινηθεί ένας ικανός πολιτικός μοχλός για την ενεργοποίηση εκείνων των δυνάμεων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που υποστηρίζουν μια ανθρωπιστική πολιτική στο προσφυγικό ζήτημα.

Η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι μια εβδομάδα έντονης κινητικότητας για το προσφυγικό. Σύμφωνα κυβερνητικές πηγές, εκτός από την επίσκεψη του Μάρτιν Σουλτς, προγραμματίζεται σειρά συσκέψεων με τους φορείς που έχουν άμεση σχέση με τις προσφυγικές ροές, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ένας αγώνας δρόμου για την καλύτερη οργάνωση των χώρων υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων, αλλά και την επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν λόγω του όγκου των προσφυγικών ροών.

Πηγή: Τηλεόραση Alpha

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version