Site icon NewsIT
17:35 | 19.06.22

Ναυάγιο στη Μύκονο: «Φιλοξενούμε τους ναυαγούς ενώ ψάχνουν τους αγνοούμενους» λέει ο δήμαρχος στο newsit.gr

Newsit Newsroom

«Ήμουν στο κέντρο συντονισμού όλο το βράδυ. Ο Δήμος έχει φροντίσει και έχει παράσχει ένα χώρο κατάλληλο προκειμένου να φιλοξενηθούν οι ναυαγοί» λέει στο newsit.gr ο δήμαρχος Μυκόνου, για τους περισσότερους από 100 μετανάστες που διασώθηκαν.

Το ιστιοφόρο μέσα στο οποίο ήταν οι μετανάστες, βρέθηκε να πλέει ακυβέρνητο 1,8 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Δήλου, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 6-7 μποφόρ.

mikonos

Από τους 108 διασωθέντες οι 24 είναι γυναίκες, τα 21 είναι παιδιά και οι 63 άνδρες.

Μία μητέρα ψάχνει ρούχα για να ντύσει τα παιδιά της…

Όπως είπε ο Κωνσταντινος Κουκάς στο newsit.gr: «Τους έχουμε πάει φαγητά, νερά, γάλατα, κουβέρτες, γιατρούς και έχουμε αγοράσει παιχνίδια για τα παιδιά. Το Λιμεναρχείο κάνει την ταυτοποίηση ενώ παράλληλα ένα super puma και τρεις βατραχανθρωποι επιχειρούν προκειμένου να βρεθούν και οι 4 αγνοούμενοι».
Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

 

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version