Site icon NewsIT

Ναύπλιο: Λύθηκε το μυστήριο της αράχνης – Οι εικόνες και το μέγεθός της προκάλεσαν πανικό!

31.05.2017 | 10:35
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Άμεση ηταν η αντίδραση του δήμου Ναυπλιέων και του γεωπόνου Τάσου Λιάκη όπου και επισκέφθηκε το σπίτι της οικογένειας που εντοπίστηκε η αράχνη που προκάλεσε ανησυχία. Ο κ. Λιάκης...

επικοινώνησε με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο όπου ενημέρωσε την υπευθυνη για το περιστατικό στέλνοντας μάλιστα και τις επίμαχες φωτογραφίες. Η απάντηση από το Μπενάκιο ηταν καθησυχαστική. Ανέφεραν πως παρόλο που μοιάζει με επικίνδυνη αράχνη δεν είναι. Συμφωνα με την κυρία Καπαξίδη πρόκειται για αρθρόποδο χηλικέρατο αραχνοειδές της τάξης των solifugae. Το National Science Foundation (NSF) αναφέρει πως υπάρχουν περισσότερα από 150 γένη και περισσότερα από 1.000 είδη solifuges, σύμφωνα με το Integrated Taxonomic Information System (ITIS).

Η συγκεκριμένη αράχνη παρόλο που με το μέγεθος της τρομάζει, είναι ακίνδυνη, δεν έχει κεντρί και φυσικά ούτε δηλητήριο και κατά συνέπεια δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. Ο γεωπόνος του Δήμου Ναυπλιέων κ. Λιάκης με ειδικό συνεργείο και για λόγους περισσότερο καθησυχαστικούς για τις οικογένειες και τα παιδιά που ζουν στην περιοχή, προέβησαν σε περιορισμένης κλίμακας απεντόμωση.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version