Site icon NewsIT

Ναύπλιο: Ο κροίσος ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι στον Αργολικό Κόλπο με τη θαλαμηγό του

17.09.2024 | 22:16
Ναύπλιο: Ο κροίσος ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι στον Αργολικό Κόλπο με τη θαλαμηγό του

Ο Σεΐχης των Αραβικών Εμιράτων, Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, ιδιοκτήτης της διάσημης Μάντσεστερ Σίτι, στο Ναύπλιο με τη θαλαμηγό του ονόματι «Α+», σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr.

Μάλιστα, η θαλαμηγός του πανίσχυρου σεΐχη Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, η οποία θεάθηκε στον Αργολικό Κόλπο στα ανοικτά του Ναυπλίου, είναι μία από τις 10 μεγαλύτερες και πλέον πολυτελείς του κόσμου!

Τον Μάιο του 2019, το σκάφος άλλαξε όνομα από «Topaz» σε «A+».

Είναι ενδιαφέρον ότι δεν αναφέρθηκε καμία πώληση κατά τη στιγμή της αλλαγής του ονόματος. Αργότερα, έγινε γνωστό ότι ήταν δώρο στον πανίσχυρο σεΐχη Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.

Εκτός από ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Sheikh Mansour bin Zayed al Nahyan είναι και  αναπληρωτής πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και μέλος της οικογένειας που κυβερνά.

Το πρώην «Topaz», το «A+» λανσαρίστηκε από τη Lürssen το 2012, διαθέτει μερικά από τα πιο εξαίσια εξωτερικά σχέδια Disdale και υπέροχους εσωτερικούς χώρους που φιλοτεχνήθηκαν από τον διάσημο, Tim Heywood Design.

Μπορεί, επίσης, να φιλοξενήσει έως και 62 επισκέπτες και 79 μέλη του πληρώματος στους ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους του. Αναφέρεται, ακόμη, ότι το «A+» χρειάστηκε περίπου τέσσερα χρόνια και περισσότερα από 400 εκατομμύρια λίρες για να κατασκευαστεί.

Η μέγιστη ταχύτητά του είναι 22,9 κόμβοι, ενώ η ταχύτητα πλεύσης του είναι 19,5 κόμβοι, κάτι που είναι εντυπωσιακό λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθός του, 147 μέτρα μήκος.

Η ισχύς του προέρχεται από τέσσερις πετρελαιοκινητήρες MTU με ολική χωρητικότητα 12500,0 GT και πλάτος 21,5 μέτρα.

Όπως τα περισσότερα σκάφη που ανήκουν σε σεΐχηδες, δεν αποκαλύπτουν πολλά στο κοινό εκτός από τα κύρια χαρακτηριστικά, αλλά αυτό το σκάφος έχει κερδίσει τη θέση του στη λίστα με τα δέκα κορυφαία στον κόσμο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version