Site icon NewsIT

Ναύπλιο: “Οι φυλακές είναι απάνθρωπες”

21.12.2009 | 13:38
Ναύπλιο: “Οι φυλακές είναι απάνθρωπες”

Ξέσπασε το πρωί ο πρόεδρος των εργαζομένων στις φυλακές Ναυπλίου...

Μίλησε στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης και είπε τα πράγματα με το όνομά τους… “Έχουμε να κάνουμε με απαράδεκτες και απάνθρωπες φυλακές. Σε κελιά 3 ατόμων στοιβάζονται ακόμα και 6. Όπως καταλαβαίνετε οι 3 είναι αναγκασμένοι να κοιμούνται στο πάτωμα”.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων τόνισε ότι επειδή δεν υπάρχει ειδικός χώρος για την κράτηση απείθαρχων κρατούμενων, τους στέλνουν σε έναν πρόχειρο χώρο που δημιουργήθηκε στο θυρωρείο. Όταν τώρα ρωτήθηκε ο κύριος Κωστόπουλος, εάν γνωρίζει το κράτος τις συνθήκες που επικρατούν… “Έχουμε στείλει έγγραφα στο υπουργείο αλλά δεν έχουν κάνει τίποτα.  Στα έγγραφα περιγράφουμε με σαφήνεια ότι οι συνθήκες κράτησης είναι άθλιες και οι συνθήκες εργασίας, άκρως επικίνδυνες”

ΙΔΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Τρίπολης, Δημήτρης Κοστογιάννης, αφού επιβεβαίωσε την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές Ναυπλίου, περιέγραψε την εικόνα που παρουσιάζουν οι φυλακές της Τρίπολης…

Φιλοξενείται διπλάσιος περίπου αριθμός κρατουμένων. Σε κελιά των 5 ατόμων μπορεί να κοιμούνται ακόμα και 12. Για να καταλάβετε τι συμβαίνει αρκεί να σας πω ότι δύο τουαλέτες αντιστοιχούν σε 100 άτομα” 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version