Site icon NewsIT

Νέα Κίος: Βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο που σκοτώθηκε 37χρονη – «Τη χτύπησε με 170 χλμ»

16.10.2024 | 18:08
Νέα Κίος: Βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο που σκοτώθηκε 37χρονη – «Τη χτύπησε με 170 χλμ»

ΑΡΓΟΣ-Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην παραλιακή οδό Νέας Κίου - Ναυπλίου όταν οδηγός επιβατικού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του συγκρούστηκε με δύο ΙΧ επιβατικά που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα , βγήκε εκτός δρόμου και προσέκρουσε σε νησίδα. Αποτέλεσμα ο θανάσιμος τραυματισμός της οδηγού του ενός οχήματος και ο τραυματισμός δυο ατόμων ακόμα. Έρευνα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η Τροχαία Άργους. (Βασίλης Παπαδόπουλος/Eurokinissi)

Συγκλονίζει το βίντεο ντοκουμέντο της μετωπικής σύγκρουσης αυτοκινήτων στη Νέα Κίο που είχε ως συνέπεια να χάσει τη ζωή της μια 37χρονη μητέρα.

Το τροχαίο δυστύχημα έγινε την περασμένη Παρασκευή στη Νέα Κίο έξω από ένα βενζινάδικο. Στο βίντεο ντοκουμέντο διακρίνεται η σφοδρή σύγκρουση από την οποία έχασε τη ζωή της η 37χρονη μητέρα.

Το αυτοκίνητο που προκάλεσε το δυστύχημα έκανε σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής κόντρες εκείνο το πρωινό, στην παραλιακή της περιοχής. Μέσα σε αυτό βρίσκονταν δύο Ρομά που τραυματίστηκαν. Δύο άτομα για τα οποία έχουν γίνει καταγγελίες στις Αρχές το προηγούμενο διάστημα, για συμμετοχή σε παράνομους αγώνες ταχύτητας.

Όλα συμβαίνουν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Λίγα μέτρα πριν το σημείο της σύγκρουσης, καταγράφεται το αυτοκίνητο που προκάλεσε το δυστύχημα να περνά σαν βολίδα.

Μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα για να κάνει προσπέραση -κι όπως φαίνεται στο βίντεο- ο οδηγός αποφασίζει να πατήσει φρένο, αλλά είναι αδύνατον να διατηρήσει τον έλεγχο. Το όχημα συνεχίζει και καρφώνεται στο αυτοκίνητο της άτυχης μητέρας. Ο θάνατός της είναι ακαριαίος. Οι στενοί συγγενείς της, μιλούν στην κάμερα του Live News για έγκλημα.

«Με 180 χλμ χτυπάει πλαγιομετωπικά τη Νάντια, τη διαλύει κυριολεκτικά και μετά χτυπάει ένα δεύτερο τζιπ», περιγράφουν.

Η άτυχη γυναίκα πήγαινε κανονικά στο ρεύμα της, χωρίς να τρέχει. Πίσω της, ένα αυτοκίνητο, με τον οδηγό του να τραυματίζεται. Ο ίδιος μιλάει για το δυστύχημα και τις εφιαλτικές στιγμές που ακολούθησαν:

«Πηγαίναμε προς Ναύπλιο με τη συγχωρεμένη. Εγώ πίσω, αυτή μπροστά. Με 60χλμ πηγαίναμε, δεξιά στη λωρίδα μας, κανονικά. Εμείς πηγαίναμε για Ναύπλιο, αυτός ερχόταν από Ναύπλιο. Ερχόταν με πολλά χιλιόμετρα, με 160, 170 κάπου εκεί. Χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και με το πίσω αριστερό μέρος τρακάρει πρώτα στην μπροστινή μου και μετά σε εμένα».

«Δεν υπήρχε το σώμα της στη θέση του οδηγού»

Όπως λέει και δείχνουν τα πλάνα, μετά τη σύγκρουση ο ίδιος κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητό του. Περπατάει προς το αυτοκίνητο της συγχωριανής του και οι χειρότεροι φόβοι του επιβεβαιώνονται: «Με το που έγινε το ατύχημα, πριν έρθουν η αστυνομία και το ΕΚΑΒ, κατέβηκα να δω αν ζούσε ή αν πέθανε η Νάντια μπροστά μου. Ανοίγω την πόρτα και δεν υπήρχε τίποτα. Το σώμα της είχε μπει λογικά κάτω από το αυτοκίνητο. Δεν υπήρχε το σώμα της στη θέση του οδηγού».

Ούτε εκείνος, ούτε η άτυχη γυναίκα που σκοτώθηκε είχαν περιθώρια αντίδρασης. Το αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα ήταν ουσιαστικά ακυβέρνητο με την ταχύτητα που είχε αναπτύξει και το φρενάρισμα ήταν αδύνατον να αποτρέψει το δυστύχημα.

«Δεν θυμάμαι αν πάτησα φρένο. Πήγαινε με 170, 160 και έχασε τον έλεγχο. Του έφυγε το αυτοκίνητο. Δεν έβαζε κόντρες, μόνος του ήταν», περιγράφει ο οδηγός.

Με τη βοήθεια ειδικών γίνεται προσπάθεια να προσεγγιστούν οι ταχύτητες των οχημάτων. Το ΙΧ που προπορεύεται κινείται με 60 χλμ. την ώρα και αυτό που ακολουθεί και στο τέλος προκαλεί το δυστύχημα με ταχύτητα υπερδιπλάσια.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση της εικόνας που έκαναν, το αυτοκίνητο με τους δύο Ρομά, πήγαινε σε αυτό το σημείο με 170 χλμ/ώρα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version